Παύλου Χρήστος - Άλλη μία αδικία πάει να συντελεστεί σε βάρος της Π.Ε - OlaDeka

Παύλου Χρήστος – Άλλη μία αδικία πάει να συντελεστεί σε βάρος της Π.Ε

16-11-2020 – Άλλη μία αδικία πάει να συντελεστεί σε βάρος της Π.Ε Καστοριάς. Έχει να κάνει με το πρόγραμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπομέτρο 6.1,σχετικά με την εγκατάσταση νέων αγροτών.

Ένα πρόγραμμα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όχι όμως και για τους 4 νομούς της αλλά για τους 2,την Κοζάνη και τη Φλώρινα?

Πάλι λοιπόν όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια με τον ειδικό πόρο, την απένταξη μας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα λόγω υψηλού ΑΕΠ που προσέδιδαν στην περιφέρεια μας η Κοζάνη και η Φλώρινα ελέω ΔΕΗ, συνεχίζεται η ΑΔΙΚΙΑ που συντελείται σε βάρος της ΠΕ.Καστοριάς και με το νέο πρόγραμμα ΣΔΑΜ (άδικη μετάβαση για την Καστοριά), ελπίζουμε να αλλάξει, αλλά και με το νέο πρόγραμμα νέων αγροτών.

Στην εποχή μιας «πανδημίας» και οικονομικής κρίσης που ο πρωτογενής τομέας είναι και πρέπει να είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης πλέον της περιοχής μας,στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης και της πολυετούς κρίσης της γουνοποιιας, αλλά και της χώρας γενικότερα, η Καστοριά είναι και πάλι ΕΚΤΌΣ?

Μήπως αυτός ήταν και ο λόγος που κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει το έργο του φράγματος Νεστορίου? Λέω, μήπως? Επειδή σε αυτό το νομό, μας έγινε βίωμα και συνήθεια να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και όχι μπροστά και να τα προλαβαίνουμε, καλώ σε κοινή συμπόρευση όλους, βουλευτές του νομού, τοπική αυτοδιοίκηση, κομματικούς εκπροσώπους, φορείς και συλλόγους, πρίν να χαθεί άλλη μια ελπίδα για ανάπτυξη στο νομό μας.

Παύλου Χρήστος

Συντονιστής Ελληνικής Λύσης Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria