Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών _ Μένουμε σπίτι αλλά ΔΕΝ υπομένουμε τη βία - OlaDeka

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών _ Μένουμε σπίτι αλλά ΔΕΝ υπομένουμε τη βία

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους. Δεν κάνει διακρίσεις ως  προς την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο ή την οικονομική κατάσταση του θύτη και του θύματος, ενώ μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή της λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας.

1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της

1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού

40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Στοιχεία από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων 

Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η 25η Νοεμβρίου συμπίπτει με την παραμονή μας στο σπίτι. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μένουμε στο σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι σημαίνει μένουμε ασφαλείς σε ένα ήρεμο και σταθερό περιβάλλον και δεν ανεχόμαστε καμία μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται. 

Η εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας.

Επιπλέον, το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24610 49672

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria