Ο κύβος ερρίφθη - Οριστική απόφαση - Σκοτώνονται όλα τα μινκ - Απαγορεύεται η εκτροφή μέχρι το 2022 στη Δανία! - OlaDeka

Ο κύβος ερρίφθη – Οριστική απόφαση – Σκοτώνονται όλα τα μινκ – Απαγορεύεται η εκτροφή μέχρι το 2022 στη Δανία!

Επιτεύχθηκε συμφωνία τη Δευτέρα το απόγευμα για παροχή νομικής κάλυψης αναφορικά με τη θα νάτωση όλων των μινκ στη Δανία.

Έτσι, η κυβέρνηση πρόκειται να αποκτήσει νομική εξουσία για την εντολή που έδωσε στις 3 Νοεμβρίου ότι όλα τα μινκ της χώρας πρέπει να σκοτωθούν – ακόμα και εκείνα στα οποία δεν έχει βρεθεί κορονοϊός.

Τη συμφωνία, έχουν συνάψει η κυβέρνηση, οι Ριζοσπάστες, το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα, η Λίστα Ενότητας και η Εναλλακτική.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

* Απαγορεύεται προσωρινά η εκτροφή μινκτο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Κατά την ίδια περίοδο, δεν είναι δυνατή η μεταφορά ζωντανών βιζόν από και προς τη Δανία.

* Όλα τα μινκ σε όλες τις φάρμες πρέπει να σκοτωθούν. Αυτό ισχύει επίσης για εκείνους που δεν υπόκεινται ήδη σε περιορισμούς ως αποτέλεσμα του νόμου για την κτηνοτροφία.

* Εκτός από την αποζημίωση για την αξία των δερμάτων και την απώλεια λειτουργίας, καταβάλλεται τέμπο μπόνους 30 DKK ανά βιζόν στους κτηνοτρόφους που έχουν σκοτώσει όλα τα ζώα των μονάδων τους έως τις 19 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, για τους κτηνοτρόφους βιζόν που βρίσκονται στο Δήμο Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn, Thisted, Jammerbugt, Vesthimmerland και Læsø, και έχουν σκοτώσει όλα τα βιζόν στις εκμεταλεύσεις τους έως τις 12 Νοεμβρίου, καταβάλλεται ένα επιπλέον μπόνους 10 κορώνες ανά βιζόν.

* Συνολικά, η κυβέρνηση αναμένει ότι στους καλλιεργητές θα καταβληθούν συνολικά 420 εκατομμύρια DKK σε μπόνους tempo (επιβράβευση ταχύτητας θανάτωσης) .

* Οι κυβερνητικές δαπάνες για τη θανάτωση υπολογίζονται, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού και της απολύμανσης, της διάθεσης των ζώων, της πρόσθετης εργασίας, της πληρωμής για αναλύσεις κ.λπ. συνολικά σε 875 εκατομμύρια DKK – 575 εκατομμύρια DKK το 2020 και 300 DKK το 2021.

* Η συμφωνία είναι συμφωνία ψήφισης. Δηλαδή, οι πολιτικές πλευρές συμφωνούν να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου μόλις πραγματοποιηθεί διαβούλευση.

* Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την πλήρη αποζημίωση για τους εκτροφείς βιζόν. Η συζήτηση συνεχίζεται.

Πηγή: Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας Δανίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria