Ξεκινά η εκταμίευση των 60 εκατ. ευρώ προς τους δήμους και Περιφέρειες - OlaDeka

Ξεκινά η εκταμίευση των 60 εκατ. ευρώ προς τους δήμους και Περιφέρειες

Αναρτήθηκε στη « Διαύγεια» και τις αμέσως επόμενες ημέρες , αναμένεται να ξεκινήσει η εκταμίευση της νέας έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προς τους Δήμους και 10 εκατομμυρίων ευρώ προς τις Περιφέρειες, που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είχε δηλώσει , ο υπουργός Εσωτερικών , Τάκης Θεοδωρικάκος , στην προ ημερών συνάντηση που είχε , με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Τρικκαίων (Τρικάλων) , Δημήτρη Παπαστεργίου , « η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν ισχυρό ρόλο στην αναχαίτιση αυτού του κινδύνου. Η κυβέρνηση, συνολικά και το υπουργείο Εσωτερικών, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Περιφέρειες».

«Παρέχουμε, είχε υπογραμμίσει, στήριξη με μια έκτακτη οικονομική επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (και 10 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή).

Κάνουμε νέες ρυθμίσεις που αφορούν τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από την πλευρά των Δήμων, ώστε να ανακουφιστούν και να στηρίξουν οι Δήμοι, από την πλευρά τους, τους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και καταστήματα που την περίοδο του lockdown δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria