Μ. Νάτσιου: Ψηφιακή εκδήλωση με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας - ElevateGreece και Start up επιχειρήσεις - Η επόμενη μέρα - OlaDeka

Μ. Νάτσιου: Ψηφιακή εκδήλωση με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας – ElevateGreece και Start up επιχειρήσεις – Η επόμενη μέρα

Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων κα. Μαρία Νάτσιου πραγματοποίησε (πανελλήνια) τηλεδιάσκεψη- ψηφιακή εκδήλωση με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών της γραμματείας αναφορικά με το ElevateGreece και Start up επιχειρήσεις – Η επόμενη μέρα.

Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Γραμματέας κ. Μαρία Νάτσιου Α στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων που δραστηριοποιείται, έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της, για την ενδυνάμωση και την προώθηση στην απασχόληση, ειδικά εκείνων των ομάδων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον δείχνουμε στις κατηγορίες που αντιπροσωπεύουν κυρίως τους κοινωνικά αποκλεισμένους, με έμφαση στους νέους (25-35). Δεδομένο ότι η απρόσμενη πανδημία έφερε εκτός από ύφεση αλλά και νέες ευκαιρίες του μέλλοντος, πραγματοποιήθηκε στις 25/11 τηλεδιάσκεψη με θέμα: «ElevateGreece και Start up επιχειρήσεις. Η επόμενη μέρα».

Στην τηλεδιάσκεψη ως επίσημος ομιλητής, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας – Christos Dimas, ο Δ/ντης του Γραφείου του Προέδρου – Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης, η Γραμματέας Αγροτικών Φορέων κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου , ο Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Μύρων Φλουρής, οι Συντονιστές και μέλη της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από όλη τη χώρα.

Ο Υφυπουργός κ. Δήμας παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα καινοτομίας, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Αναφορά έγινε στου βασικούς στόχους που τέθηκαν, με σκοπό να προωθηθεί η δικτύωση και η ανάδειξη τους σε διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετα, διαβεβαίωσε την στοχευμένη υποστήριξη από την πολιτεία, με προγράμματα κρατικών ενισχύσεων και άλλα μέτρα στήριξης, αλλά παράλληλα την διευκόλυνση τους στην αναζήτηση ταλαντούχου ανθρωπίνου δυναμικού. Παρουσίασε, την διαδικασία υποβολής της αίτησης στο ElevateGreece μέσω της πλατφόρμας redistry.elavategreece.gov.gr, καθώς και τα ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης των νεοφυών επιχειρήσεων, ως προς την καινοτομία και την δυνατότητα κλιμάκωσης του μεγέθους των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά.

Μέχρι σήμερα η Ελληνική Πολιτεία δεν γνώριζε πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις υπάρχουν, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται, πόσους εργαζόμενους απασχολούν και τι κύκλο εργασιών έχουν. Το Elevate Greece είναι το απαραίτητο εργαλείο της Πολιτείας για τη στοχευμένη υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων προσφέροντας εξειδικευμένα κίνητρα και ευεργετήματα.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η προσπάθεια της Πολιτείας στην προσπάθεια που κάνει ώστε οι εγγεγραμμένες startups εταιρείες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν συμβουλευτική, με συνεργάτες του «Elevate Greece», όπως και ενίσχυση μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων από τις συστημικές τράπεζες. Το Elevate Greece, , θα είναι ένα εργαλείο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας είτε φορολογικά κίνητρα, είτε επιδοτήσεις, είτε κάλυψη μισθολογικού κόστους.

Οι θετικές επιδράσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας δεν περιορίζονται σαφώς μόνο στην επιχειρηματικότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας. Με αυτό την Κυβερνητική πολιτική ενισχύεται η προσπάθεια ανακοπής εξόδου στο εξωτερικό εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και επίσης στηρίζεται η νέα γενιά στο να βελτιωθούν οι κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες διαβίωσης του μέλλοντος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria