Μητσοτάκης για Χριστούγεννα: Μόνοι μας ή με μία άλλη οικογένεια μαζί το πολύ - OlaDeka

Μητσοτάκης για Χριστούγεννα: Μόνοι μας ή με μία άλλη οικογένεια μαζί το πολύ

«Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο»

«Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού» τόνισε αναφερόμενος στον τρόπο που θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα

«Δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός» τόνισε στον status fm ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία. Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο. Προτρέπω να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί»

«Παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν» δήλωσε. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης ότι « μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε εφεξής για να μην διακινδυνεύσουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας».

Για την κατάσταση στις ΜΕΘ τόνισε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε πάνω απο 1230 κλίνες ΜΕΘ όταν παραλάβαμε 567». «Δεν επιτρέπεται, τώρα που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινάμε να χαλαρώνουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με ενα τρίτο κύμα. Αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο» σημείωσε στον status fm ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα: «Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί».

Αναφερόμενος στην ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η στείρα αντιπολίτευση, η οποία σαν να επιζητά την καταστροφή για να διεκδικήσει πολιτικό οξυγόνο προσωπικά με ξεπερνά, αλλά αυτό το κρίνουν οι πολίτες.

«Απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο, θα είναι δωρεάν»

Tο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ;ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες». Επεσήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας. Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria