Κορονοϊός - Η Δυτ. Μακεδονία χαρακτηρίστηκε από τη Γερμανία ως η πιο επικίνδυνη περιφέρεια της Ελλάδας - OlaDeka

Κορονοϊός – Η Δυτ. Μακεδονία χαρακτηρίστηκε από τη Γερμανία ως η πιο επικίνδυνη περιφέρεια της Ελλάδας

Στις «περιοχές κινδύνου» κατέταξε η Γερμανία την Αττική, την Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, την Δυτική Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Με την προσθήκη των ελληνικών περιφερειών και επιπλέον περιοχών της Εσθονίας και της Νορβηγίας, δεν υπάρχει πλέον για το Βερολίνο καμία ευρωπαϊκή χώρα απολύτως «ασφαλής» σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ταξιδιωτική ενημέρωση που εξέδωσε νωρίτερα απόψε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ελλάδα, η προειδοποίηση αφορά τα «μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια», κατ’ αρχάς προς την Δυτική Μακεδονία και από τις 8 Νοεμβρίου προς την Αττική, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Η κατάταξη των ελληνικών περιφερειών ως «επικίνδυνες», γίνεται λόγω της υπέρβασης των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, μέτρο που έχει τεθεί από τις γερμανικές αρχές ως όριο για την λήψη μέτρων σε ό,τι αφορά το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό.

Στην επικαιροποιημένη οδηγία περιγράφονται λεπτομερώς τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο, αλλά και η διαδικασία της αποστολής sms που απαιτείται για την κυκλοφορία των πολιτών.

Από τις 8 Νοεμβρίου, όσοι φθάνουν στην Γερμανία από «περιοχή κινδύνου» πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 10 ημέρες και επί πέντε ημέρες, εφόσον υποβληθούν σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό. Οι γερμανικές αρχές συμβουλεύουν ωστόσο τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για τυχόν διαφορές στους κανονισμούς μεταξύ κρατιδίων. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα ξενοδοχεία εξυπηρετούν από τις 3 Νοεμβρίου μόνο επισκέπτες που φθάνουν στη χώρα για «απαραίτητα» ταξίδια και όχι για τουρισμό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria