Κορονοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν περιγράφεται αυτό που ζούμε - OlaDeka

Κορονοϊός – Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν περιγράφεται αυτό που ζούμε

«Εύχομαι να προλάβετε κι εσείς στην Αθήνα να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία. και να μην ζήσετε ό,τι ζούμε στη Θεσσαλονίκη…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος δήλωσε πως δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που ζουν και πως μπαίνουν σε έκρυθμες καταστάσεις αναφορικά με τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις ασθενών κορονοϊού. Πρόσθεσε πως οι ΜΕΘ λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό και ευχήθηκε να προλάβει η Αθήνα και να μην ζήσει όσα ζει η Θεσσαλονίκη. Επίσης, παρέμβαση στον «αέρα» της εκπομπής του Open TV «Ωρα Ελλάδος» έκανε ο διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης λέγοντας πως το σημαντικότερο είναι να δημιουργούν το αίσθημα ασφάλειας και από την άλλη να κάνουν καθημερινά ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθούν στην πρόκληση της υγειονομικής κρίσης.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η έκρυθμη κατάσταση. Ξεκινάμε σήμερα εφημερία, τα κρεβάτια τα κενά είναι ελάχιστα, μπαίνουμε σε πολύ ανώμαλες καταστάσεις. Οφείλουμε να ανοίξουμε κι άλλα κρεβάτια. Σκεφτόμαστε να ανοίξουμε χειρουργικές αίθουσες για να υποδεχθούμε διασωληνωμένους ασθενείς.

Προφανώς δεν υπάρχει προσωπικό. Χάθηκε πολύτιμός χρόνος για να στελεχωθεί το ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθούμε όρθιοι να μην γονατίσουμε. Ο,τι ανοίγουμε στο Παπανικολάου, το ανοίγουμε μόνοι μας. Το τελευταίο που δεν θέλουμε να συμβεί είναι μια αναστάτωση στις γραμμές της πρώτης γραμμής. Υπάρχουν σκέψεις μετακίνησης γιατρών πρώτης γραμμής να πάνε να ανοίξουν άλλες ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία.

Η προκήρυξη δεν πρέπει να επηρεάσει τα νοσοκομεία. Το διαχρονικό πρόβλημα της στελέχωσης των ΜΕΘ είναι πολύ σοβαρό. Δουλεύουμε με επικουρικό προσωπικό. Εχουμε 37 κλίνες ΜΕΘ. Είναι όλες κατειλημμένες. Περιορίζουμε τις άλλες ειδικότητες. Δεν ξέρω πώς θα βγει σήμερα η εφημερία. Η καρδιολογική σήμερα θα τραβήξει όλο το… κουπί. Εύχομαι να προλάβετε κι εσείς στην Αθήνα να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία. και να μην ζήσετε ό,τι ζούμε στη Θεσσαλονίκη…»

Αναφορικά με την προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις γιατρών σε νοσοκομεία της χώρας, έβγαλε κραυγή αγωνίας: «Κάνω έκκληση να μην μετακινηθούν γιατροί σε άλλα νοσοκομεία. Το δέλεαρ της μονιμότητας είναι μεγάλο. Το Παπανικολάου δεν προκήρυξε θέσεις. Το Παπανικολάου δουλεύει με επικουρικούς. Δεν γίνεται γιατροί πρώτης γραμμής να φύγουν τώρα. Είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε οι τελευταίοι που θα αφήσουμε τα όπλα κάτω. Και σε θαλάμους και σε διαδρόμους θα νοσηλεύσουμε αν χρειαστεί. Η πρώτη γραμμή πρέπει να μείνει ανέγγιχτη…» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria