ΚΕΔΕ: Δεν αρκούν τα 60 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν το έθεσε ο Παπαστεργίου στον Θεοδωρικάκο - OlaDeka

ΚΕΔΕ: Δεν αρκούν τα 60 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν το έθεσε ο Παπαστεργίου στον Θεοδωρικάκο

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, για να μπορεί να στηρίζει κάθε πολίτη στη δύσκολη εποχή της πανδημίας, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , Δημήτρης Παπαστεργίου , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της . Αφορμή, η ανάρτηση στο « διαύγεια» της νέας έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ , από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο στη συνάντηση που είχε πρόεδρος της ΚΕΔΕ , με τον υπουργό Εσωτερικών , λίγα 24ωρα πριν κάθε άλλο παρά από τις δηλώσεις τους , φαίνεται να έθεσε τη διεκδίκηση αυτή.

Είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο κ. Παπαστεργίου:
«Η πανδημία βρίσκει την Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών ενωμένους έτσι ώστε από κοινού να λύσουμε προβλήματα, τα οποία οι συνάδελφοι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν. Σε καμία περίπτωση όμως, η πανδημία δεν θα πάει πίσω τον υπόλοιπο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Σήμερα συζητήσαμε τις λεπτομέρειες αλλά και τις βελτιώσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και το πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να βοηθήσουμε και τους μικρότερους Δήμους, αυτούς οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν την τεχνική βοήθεια για να μπορέσουν να καταθέσουν αξιόμαχες προτάσεις.

Τέλος, έχουμε ανοικτή μια πολύ μεγάλη κουβέντα με το Υπουργείο και τους συναδέλφους με δέκα συνεδριακές συναντήσεις που κάνουμε διαδικτυακά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (Δ) φωτογραφίζεται με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο, Αθήνα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria