Καταγγελία της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την προκλητική παρουσία της αστυνομίας - OlaDeka

Καταγγελία της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την προκλητική παρουσία της αστυνομίας

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο των γραφείων της στην Κοζάνη, καθώς και τη γενικευμένη αστυνομοκρατία στο κέντρο της πόλης.
Στην καταγγελία της αναφέρει:
«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού ενόψει της σημερινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η σημερινή επέτειος για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό σε πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και των τραγικών αδιεξόδων που προκαλεί η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, λόγω των βαρών της νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που κυβέρνηση και κεφάλαιο φορτώνουν εκ νέου στο λαό.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η απαγόρευση των αγωνιστικών εκδηλώσεων επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ευρύτερη στόχευση και σχεδιασμός. Ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η δημόσια υγεία και ο συγχρωτισμός, αλλά ότι, αντίθετα, η πανδημία αξιοποιείται ως πρόσχημα για συνολικότερες αντιδραστικές “τομές” σε βάρος των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού.
Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στον Διευθυντή Αστυνομίας Κοζάνης, η συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών αποχώρησε.
Η κυβέρνηση, αντί να απαγορεύει διαδηλώσεις, να απαγορεύσει το τζογάρισμα της υγείας του λαού στο οποίο πρωταγωνιστεί».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria