Καστοριά: Big brother, «ός τα πανθ’ ορά» – Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια - OlaDeka

Καστοριά: Big brother, «ός τα πανθ’ ορά» – Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καμία συμμετοχή – μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Το Υπουργείο Παιδείας, προτίθεται να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7/11 μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κωφεύει απέναντι στις ενστάσεις σύσσωμου του κλάδου για την παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου, τη δυνατότητα να παραποιηθούν τα αποτελέσματα. Δε σέβεται το δικαίωμα των συναδέλφων να ελέγχουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης, να επιλέγουν αυτοί τον τρόπο με τον οποίο θα τους εκλέξουν.

Η Υπουργός Παιδείας γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ, που εκφράζοντας την καθολική θέση του κλάδου, συντεταγμένα αιτήθηκαν την απόσυρση των υποψηφιοτήτων όλων των παρατάξεων που εκφράζονται στις Ομοσπονδίες.

Ο εμμονικός τρόπος που προσπαθεί η Υπουργός να περάσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι προϊόν της ιδιοσυγκρασίας της, αλλά ενός γενικότερου πολιτικού σχεδιασμού, που στοχεύει να τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να παρεμβαίνει το κράτος στη ζωή και τη δράση των σωματείων. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτές τις εκλογές ως «πρόβα τζενεράλε», ώστε να επεκτείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις ΓΣ και τις εκλογές των σωματείων, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας. Εντάσσεται σε ένα σχέδιο που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια με την ψήφιση του νόμου για την παρεμπόδιση του δικαιώματος στην απεργία (Αχτσιόγλου – ΣΥΡΙΖΑ για 50%+1), τον πρόσφατο νόμο για τις διαδηλώσεις της ΝΔ αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο που προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται μια ώρα πριν το lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, τα σχολεία, οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Πλήρως διαφωτιστικές είναι οι πρόσφατες διαρροές από το Υπουργείο Εργασίας, όσον αφορά τον “εκσυγχρονισμό” της κυβέρνησης και του ΣΕΒ:

Πριν από ακριβώς 100 χρόνια, το 1920, με το νόμο 2269 κατακτήθηκε για τους εργάτες στη βιομηχανία το 8ωρο και λίγα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις.

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο η κυβέρνηση και ο υπουργός των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, ανακοίνωσε την επιβολή 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα απλήρωτη για τις δύο επιπλέον ώρες.

Είναι ώρα λοιπόν να προετοιμαστεί μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Πανυπαλληλική Απεργία παντού.

10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός!

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν πρέπει να γίνεται Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Για να συζητάμε αυτές τις πολιτικές εξελίξεις, τα δικά μας εκπαιδευτικά ζητήματα, την επικείμενη αντιλαϊκή πρόταση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προβλέπει πάνω από 20 οργανικές θέσεις να χάνονται.

Κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να συζητήσουμε τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να κρίνουμε και τους συνδικαλιστές και τις παρατάξεις οι οποίες ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους (Ελεύθεροι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί – ΔΗΣΥ Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς) και δεν έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια τους. Θεωρούμε άστοχη την περιοδεία της συγκεκριμένης παράταξης στους χώρους των σχολείων, καλώντας τους συναδέλφους να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές παρωδία.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να καλούμε συναδέλφους να ψηφίσουν σε ηλεκτρονικές εκλογές, στην ουσία να φακελώνονται μέσα από την ηλεκτρονική διαδικασία.  Το εργατικό κίνημα, το κίνημα των εκπαιδευτικών, είναι αρκετά ώριμο σήμερα να αποφεύγει τέτοιες κακοτοπιές.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έχει αποσύρει όλα τα ψ/δ της σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο έγινε και εδώ στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, την Πέμπτη 22/10/2020.

Οι ημέρες που απομένουν μέχρι τις ψευτοεκλογές στις 7/11 είναι πραγματικά κρίσιμες. Έχει μεγάλη αξία να επικοινωνήσουμε το μήνυμα αυτό στους συναδέλφους μας. Να τους ενημερώσουμε.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές δε θα νομιμοποιηθούν από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, όπως δεν τις νομιμοποιεί και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τη μυστικότητα και τη δια ζώσης ψηφοφορία. Το πραξικόπημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. δε θα περάσει! Η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της.

2/11/2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria