Θ. Βασιλακόπουλος : “Είμαστε αισιόδοξοι γιατί στην Κοζάνη και στην Καστοριά η καραντίνα απέδωσε” - OlaDeka

Θ. Βασιλακόπουλος : “Είμαστε αισιόδοξοι γιατί στην Κοζάνη και στην Καστοριά η καραντίνα απέδωσε”

Τη «μαύρη» εκτίμηση ότι ένας στους δυο διασωληνωμένους δεν θα τα καταφέρνει στην μάχη με τον κορονοϊό έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί πιστεύουν πως όσοι διασωληνώνονται βγαίνουν αλώβητοι από τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η πραγματικότητα με βάση τις ιατρικές καταγραφές είναι πολύ σκληρή σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο καθώς περίπου ο ένας στους δύο διασωληνωμένους δεν να καταφέρνει:

«Στην Ελλάδα η θνητότητα στους διασωληνωμένους είναι στο 43%. Να φανταστείτε μάλιστα πως το ποσοστό αυτό δεν είναι από τα πιο υψηλότερα. Στο Σαν Φρανσίσκο η θνητότητα ήταν στο 62% των διασωληνωμένων. Ναι, σε ποσοστό κοντά ο ένας στους δύο διασωληνωμένους δεν θα τα καταφέρει. Μην περιμένουμε πως θα βγούμε αλώβητοι σε ποσοστό 100%», επεσήμανε ο καθηγητής.

Επίσης εκτίμηση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, σύμφωνα με το ethnos.gr, είναι ότι ακόμα και αν βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο στα μέσα Δεκεμβρίου, η Ελλάδα δεν πρόκειται να επανέλθει στην κανονικότητα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Μπορεί να βγάλουμε όλο το χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown. Όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά μας τον Δεκέμβριο. Αυτή θα καθορίσει πότε θα ξαναγίνει το επόμενο lockdown», σημείωσε.

«Τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν μία εβδομάδα πριν από την καραντίνα θα αρχίσουν να δείχνουν τα αποτελέσματά τους στο τέλος της εβδομάδας. Θα δούμε επίσης τα αποτελέσματα από τις περιοχές που μπήκαν νωρίτερα σε καραντίνα. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί στην Κοζάνη και στην Καστοριά η καραντίνα απέδωσε. Επειτα από δύο εβδομάδες θα δούμε τα αποτελέσματα και του lockdown», κατέληξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria