Θετικός στον κορονοϊό εκτροφέας βιζόν – Τεστ από τον ΕΟΔΥ στις φάρμες σε Καστοριά και Κοζάνη - OlaDeka

Θετικός στον κορονοϊό εκτροφέας βιζόν – Τεστ από τον ΕΟΔΥ στις φάρμες σε Καστοριά και Κοζάνη

Ένας εκτροφέας γουνοφόρων ζώων στην περιοχή του δήμου Βοΐου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Στη φάρμα μετέβη κλιμάκιο την Κτηνιατρικής υπηρεσίας για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Στη φάρμα βρέθηκαν κάποια νεκρά ζώα, ενώ άλλα φέρουν συμπτώματα. Το κλιμάκιο θα προβεί στην εξέταση των ζώων για να διαπιστώσει τα αίτια.

Στο μεταξύ, rapid test όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους εκτροφείς βιζόν, με εντολή του ΕΟΔΥ, όπως είχε ανακοινωθεί από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Τα τεστ πραγματοποιούνται σήμερα στην Καστοριά και αύριο στην Κοζάνη.

Ο εκτροφέας που είναι θετικός στον κορονοϊό παραμένει σε καραντίνα εδώ και μέρες, καθώς προέβη σε τεστ μετά από συμπτώματα που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό πως η Δανία θα σφαγιάσει συνολικά 15 εκατομμύρια βιζόν που εκτράφηκαν στο έδαφός της εξαιτίας μιας μετάλλαξης τoυ κορονοϊού που ήδη έχει μεταδοθεί σε 12 ανθρώπους, και απειλεί την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τον άνθρωπο.

Συναγερμός σήμανε και στην Ολλανδία όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες επιβεβαιώθηκαν περιστατικά μετάδοσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 τόσο από ανθρώπους σε ζώα βιζόν όσο και αντίστροφα από τα βιζόν στους ανθρώπους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria