Η σημαντικότητα των αμορτισέρ - OlaDeka

Η σημαντικότητα των αμορτισέρ

Τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου σας κάνουν πολύ περισσότερα από ό, τι συμβάλλει στην ομαλή οδήγηση. Στην πραγματικότητα, πρωταρχικός σκοπός τους είναι να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον έλεγχο του οχήματός σας. Δεδομένου ότι φθαρμένα ή σε κακή κατάσταση αμορτισέρ μπορεί να μετατρέψουν οποιαδήποτε βόλτα σε μια δυσάρεστη εμπειρία. Ο σκοπός και η σχεδίαση των αμορτισέρ είναι να διατηρήσουν τα ελαστικά στο έδαφος σε ανώμαλους δρόμους, έτσι ώστε εσείς, ως οδηγός, να διατηρείτε τον έλεγχο του οχήματος.
Διαφορετικά, τα πράγματα μπορεί να καταλήξουν άσχημα, για αυτό είμαστε εδώ για να σας επιτρέψουμε να καταλάβετε ποια είναι τα συμπτώματα των ακατάλληλων αμορτισέρ, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια καλύτερη απόφαση σχετικά με το εάν πρέπει ή όχι να τα αντικαταστήσετε.

Δονήσεις κατά την οδήγηση

Θα μπορούσε να επισημάνει φθαρμένα αμορτισέρ όταν το όχημά σας κλονίζεται, χτυπάει, και δονείται υπερβολικά σκληρά κατά την προσπάθεια απόσβεσης των μικρών ανωμαλιών του δρόμου ή των σιδηροδρομικών γραμμών. Δεδομένου ότι οι κραδασμοί ενός οχήματος είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της επίδρασης και της δόνησης των ελατηρίων και της ανάρτησης ενός οχήματος, τα φθαρμένα δεν θα έχουν την επιλογή να χαλαρώσουν τα χτυπήματα του δρόμου. Οι κραδασμοί δεν είναι απλώς ενοχλητικοί – μπορεί να καταπονήσουν διαφορετικά τμήματα του οχήματος και θα μπορούσαν σύντομα να σημάνουν πρόβλημα σε περισσότερα σημεία από τα αμορτισέρ.

Διαρροή υγρού

Μερικές φορές οι φλάντζες που περιβάλλουν τον άξονα του αμορτισέρ, φθείρονται και το υγρό απελευθέρωσης «γλύφοντας» το αμορτισέρ, στάζει προς το έδαφος. Η απώλεια υγρού θα προκαλέσει μια ανικανότητα του αμορτισέρ να παίξει το ρόλο του καθώς θα υπάρχει όλο και λιγότερο υγρό στον θάλαμο για να εργαστεί.

Συμπέρασμα:

Αυτά τα συμπτώματα φθοράς στο αμορτισέρ δεν θα εμφανιστούν εν μία νυκτί.Τα αμορτισέρ φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας δύσκολο να αποφασιστεί πότε πρέπει να αντικατασταθούν. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ένα από αυτά τα σημάδια, προχωρήστε σε έλεγχο και ενέργεια για τη δική σας ασφάλεια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria