Η Ρωσία δοκιμάζει εμβόλιο για τα μινκ - OlaDeka

Η Ρωσία δοκιμάζει εμβόλιο για τα μινκ

Οι ρωσικές αρχές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι το εμβόλιο μπορεί επίσης να προστατεύσει και τις γάτες από το να μολυνθούν.

Η Ρωσία άρχισε να δοκιμάζει ένα νέο εμβόλιο κορονοϊού για μινκ, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον επικεφαλής του κρατικού φορέα γούνας της χώρας, Ιβάν Νέστεροφ.

Το σχέδιο είναι ο εμβολιασμός ολόκληρου του ρωσικού πληθυσμού μινκ μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος δοκιμής, λέει στον τηλεοπτικό σταθμό του ρωσικού υπουργείου άμυνας Zvezda TV.

Τονίζει ότι δεν έχει βρεθεί ούτε μία περίπτωση μόλυνσης από κορονοϊό στις περίπου 100 ρωσικές φάρμες μινκ και ότι η χώρα δεν έχει ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα βιζόν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.

– Η Ρωσία δεν έχει μέχρι στιγμής αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία για το ότι η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί από τα μινκ στους ανθρώπους, λέει ο Ιβάν Νέστεροφ.

Αλλά έχουν επιλέξει να εμβολιάσουν τα μινκ ως προληπτικό μέτρο, εξηγεί.

Πρώτη μόλυνση στην Πολωνία

Οι ρωσικές δοκιμές εμβολίων ξεκινούν, την ίδια στιγμή που στην Πολωνία, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής δερμάτων βιζόν μετά τη Δανία, την Τρίτη εντοπίστηκε η πρώτη περίπτωση μόλυνσης από κορονοϊό σε μία φάρμα βιζόν.

– Το συμπέρασμα είναι σαφές. Υπάρχει σίγουρα μόλυνση από κορονοϊό του πολωνικού βιζόν, λέει ο Maciej Grzybek από το Πανεπιστήμιο του Γκντανσκ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανίχνευση της λοίμωξης από τότε που το πρόβλημα έγινε γνωστό στη Δανία.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες έχουν επίσης βρει λοίμωξη στα μινκ.

Βιζόν και γάτες

Ήδη από τον Αύγουστο, οι ρωσικές κτηνιατρικές αρχές, Rosselkhoznadzor, ανακοίνωσαν ότι εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου για μικρά αρπακτικά ζώα, όπως οι γάτες και τα μινκ.

Αυτό συνέβη αφότου η χώρα εντόπισε ορισμένες περιπτώσεις λοίμωξης κατοικίδιων γατών στη Μόσχα και του Tyumen στην κεντρική Ρωσία.

Αυτό συνέβη σε μια εποχή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να αναφέρουν ότι οι άνθρωποι είχαν μολυνθεί από μινκ.

– Εργαζόμαστε για τη δημιουργία εμβολίου για ζώα. Το εμβόλιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μινκ, επειδή διασπείρουν τη λοίμωξη τόσο γρήγορα, δήλωσε ο επικεφαλής του Rosselkhoznadzor Sergey Dankvert.

Οι Ρώσοι εκτροφείς μινκ δεν έχουν σχέδια μαζικής θανάτωσης των ζώων τους, όπως συνέβη στη Δανία, γράφει η εφημερίδα Moscow Times .

Αντ ‘αυτού, επικεντρώνονται στον εμβολιασμό των μινκ.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πεις κάτι αναφορικά με το πότε μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, λέει ο Ιβάν Νέστεροφ του ρωσικού κρατικού φορέα γούνας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria