Η Πτελέα μετά την αποκατάσταση των κεραμοσκεπών - Οδοιπορικό (ΦΩΤΟ) - OlaDeka

Η Πτελέα μετά την αποκατάσταση των κεραμοσκεπών – Οδοιπορικό (ΦΩΤΟ)

Αγωνία των κατοίκων της Πτελέας για τις αποζημιώσεις από το φονικό χαλάζι του 15αύγουστου 

Πτελέα Δήμου Νεστορίου, νομού Καστοριάς. Το απόγευμα ανήμερα της Παναγιάς του 15αύγουστου το μικρό ορεινό χωριό χτυπήθηκε απίστευτα από το φονικό χαλάζι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε όλες σχεδόν τις κεραμοσκεπές (σπίτια, αποθήκες) του χωριού, καθώς και σε ΙΧ, αλλά και σε καλλιέργειες. Οι καταστροφές ήταν πρωτοφανείς και μεγάλες. Επίσημα καταγράφηκαν ζημιές σε σκεπές 68 ιδιοκτησιών του οικισμού.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν οι καταγραφές ζημιών από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, της ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου Νεστορίου.

Το οδοιπορικό του sentranews.gr αντίκρισε μία «Νέα» Πτελέα!!!

Το sentranews.gr που ήταν παρών εκείνη την ημέρα του 15αύγουστου στην Πτελέα με το φονικό χαλάζι, καταγράφοντας και μεταδίδοντας πρώτο τις εκτεταμένες ζημιές, δυόμιση μήνες μετά, έκανε ένα οδοιπορικό, προκειμένου να δούμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Αλήθεια είναι, ότι η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα. Στην κυριολεξία αντικρίσαμε μία «Νέα» Πτελέα. Ένα νέο χωριό, που ξεχώριζε κυρίως για τις ομοιόμορφες και εντυπωσιακές σκεπές. Τόσο τα σπίτια της Κάτω, όσο και της Άνω Πτελέας, 68 στο σύνολο, όλα δείχνουν καινούργια μετά τις ολικές επιδιορθώσεις των σκεπών που προχώρησαν οι ιδιοκτήτες.

Αγωνία των κατοίκων της Πτελέας για τις αποζημιώσεις

Και η αγωνία των ανθρώπων της περιοχής μεγαλώνει, καθώς περιμένουν να αποζημιωθούν από την αρμόδια υπηρεσία. Πριν λίγες ημέρες από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος, αποφασίστηκε η οριοθέτηση των περιοχών που είχαν πληγεί από την χαλαζόπτωση (Εκτός της Πτελέας ζημιές πολύ μικρότερης έκτασης είχαν σημειωθεί στις Κοινότητες Κρανοχωρίου και Πτεριάς) και το ύψος της κρατικής αρωγής (αποζημίωσης) ανέρχεται στο ποσό των 975,000 ευρώ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Στη συνέχεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ακολούθως, οι φάκελοι να σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης ή απόρριψης της αίτησης αποζημίωσης. 

ΠΡΙΝ 

ΜΕΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria