Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Καστοριάς - OlaDeka

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, το χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς η συμμετοχή των δημοτών ξεπέρασε τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί δεύτερο σεμινάριο την ίδια ημέρα με 140 συμμετοχές συνολικά. Μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Κορεντσίδης Ιωάννης, δήλωσε : Ο Δήμος Καστοριάς, με τις αρμόδιες δομές και υπηρεσίες του, φροντίζει διαρκώς για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουμε, εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, τέτοιες αξιόλογες δράσεις με πιστοποιημένα προγράμματα κρίνονται απαραίτητα, γίνονται αμέσως αποδεκτά κι έχουν σημαντική συμβολή στην άρτια ενημέρωση για πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Και η τεράστια συμμετοχή των ενδιαφερομένων το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. 

Ευχαριστώντας το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για τη συνεργασία, συγχαίρω διοργανωτές, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες, με την ευχή να είναι όσο το δυνατόν αχρείαστο το έργο τους για δυσάρεστες ανάγκες και περιστατικά.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δοκόπουλος Πέτρος, δήλωσε: Η «Βασική Υποστήριξη της ζωής» περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Πρέπει να γνωρίζετε πότε και πώς θα δράσετε για να σώσετε μια ζωή, πότε πρέπει να καλέσετε  ένα ασθενοφόρο ή άλλη ιατρική βοήθεια οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις που συμβάλουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε «Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η ευαισθητοποίηση του, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria