Εκλογές ΗΠΑ - Πρώην προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Τι αλλάζει για την Ελλάδα αν εκλεγεί ο Μπάιντεν - OlaDeka

Εκλογές ΗΠΑ – Πρώην προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Τι αλλάζει για την Ελλάδα αν εκλεγεί ο Μπάιντεν

Ο Μάικλ Καρλούτσος μιλάει στο OPEN TV και αναλύει τι θα αλλάξει στην Ανατολική Μεσόγειο, αν εκλεγεί ο Μπάιντεν

«Μια ενδεχόμενη νίκη του δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, θα σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της χώρας ειδικά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες θα ευνοήσουν την Ελλάδα», τόνισε ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μάικλ Καρλούτσος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv και στην Αλεξία Τασούλη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρλούτσος τόνισε ότι εάν ο νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ είναι ο Τζο Μπάιντεν, αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «μια πιο παραδοσιακή οπτική στην εξωτερική πολιτική».

Για τη στάση της Αμερικής απέναντι στην Τουρκία το επόμενο χρονικό διάστημα ο Μάικλ Καρλούτσος τόνισε: «Η Ελλάδα κατά κάποιον τρόπο ήταν τυχερή διότι έχει έναν τρελό γείτονα, τον Ερντογάν, που έχει μετατραπεί σε πειρατή για τον υπόλοιπο κόσμο. Οπότε ήταν εύκολο για τη διοίκηση Τραμπ και θα είναι εύκολο για τη διοίκηση Μπάιντεν να πάρουν μέτρα εναντίον του. Δεν μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια με έναν αυταρχικό, έναν δεσποτικό όπως ο Ερντογάν», ανέφερε ο κ. Καρλούτσος.

Όσον αφορά τους στενότερους συνεργάτες που θα έχει ο Τζο Μπάιντεν στην εξωτερική πολιτική σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Καρλούτσος σημείωσε: «Σίγουρα έχετε ακούσει τον Τόνι Μπλίνκεν, τον γνωρίζει καλά η ελληνική κοινότητα. Ενδεχομένως πιστεύω ο Γερουσιαστής Κρις Κουνς ή ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ. Είναι άνθρωποι που έχουν μιλήσει δημοσίως για τα θέματα μας και σίγουρα θα διαδραματίσουν ρόλο στην ενημέρωση του προέδρου, για το πώς θα προχωρήσει στην ανατολική Μεσόγειο». 

Επιπλέον ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου έστειλε το μήνυμά του ενόψει των αμερικανικών εκλογών και τοποθετήθηκε σχετικά με το εάν θα χρειαστεί η αμερικανική δικαιοσύνη να παρέμβει για να έχουμε αποτέλεσμα. «Προσεύχομαι πραγματικά για τη χώρα μου ότι θα έχουμε έναν σωστό νικητή όποιος και εάν είναι. Το καλύτερο πράγμα για την Αμερική είναι να υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής, έτσι ώστε να μπορούμε να ενωθούμε ως χώρα και να θεραπευτούμε ως χώρα και να είμαστε ο φάρος της ελπίδας, όπως ήμασταν πάντα για τον υπόλοιπο κόσμο. Ελπίζω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα χρειαστεί να εμπλακεί», σημείωσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria