Δ. Μακεδονία: Σε αναμονή των εξετάσεων γουνοφόρων ζώων για κορονοϊό - OlaDeka

Δ. Μακεδονία: Σε αναμονή των εξετάσεων γουνοφόρων ζώων για κορονοϊό

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα των γουνοφόρων ζώων που έλαβε κλιμάκιο κτηνιάτρων από ζωντανά αλλά και νεκρά μινγκ, στη φάρμα όπου θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της.

Υπάρχουν ενδείξεις στα γουνοφόρα ζώα που έγινε ο έλεγχος τονίζουν οι Κτηνίατροι Σωκράτης Ηλιάδης και Θεόφιλος Κατζόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ, Διευθυντές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Π.Ε Κοζάνης. Η υπηρεσία δηλώνει στο πλευρό των εκτροφέων καθ όλη τη διάρκεια της μέρας και εφιστά την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων όσων εργαζόμενων στις φάρμες έρχονται σε επαφή με τα γουνοφόρα ζώα. Ζητά δε να ενημερώνουν την κτηνιατρική υπηρεσία σε κάθε περίπτωση που εντοπίσουν οτιδήποτε τους ανησυχήσει.

Παρ όλο που το στέλεχος του μεταλαγμένου ιού που εντοπίστηκε στην Δανία δεν βρέθηκε στη χώρα μας, η ανησυχία υπάρχει και στις δυο πλευρές. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο θανάτωσης των μίνκ, αυτό όπως εξήγησαν θα το αποφασίσει η πολιτεία και θα εξαρτηθεί από το πσοσοστό θετικών ζώων -αν υπάρξουν- και αγγίξουν το 30 – 40%.

ΕΡΤ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria