Δεκάδες κλήσεις με απειλές από δικηγορικά γραφεία σε νοικοκυριά της Καστοριάς και Άργους για χρέη στη ΔΕΗ - OlaDeka

Δεκάδες κλήσεις με απειλές από δικηγορικά γραφεία σε νοικοκυριά της Καστοριάς και Άργους για χρέη στη ΔΕΗ

Εδώ και καιρό, πιο συγκεκριμένα εδώ και χρόνια, η ΔΕΗ ακολουθώντας τον δρόμο των τραπεζών (παρότι παραμένει υπο κρατικό έλεγχο) έχει συνεργασία με διάφορα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, προκειμένου να πετύχει την είσπραξη χρεών απο ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς τους.

Η ανακοίνωση που υπάρχει αναρτημένη στο site της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για τη βελτίωση της ρευστότητας, συνεργάζεται με δικηγορικά γραφεία και εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, τα οποία αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν με πελάτες οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στόχος είναι η ενημέρωση των πελατών και η αναζήτηση εξατομικευμένων λύσεων για τη διευθέτηση των οφειλών τους.

Η ανάθεση αυτή πραγματοποιείται σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ενωσιακής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένων των Ν. 2472/1997 και Ν. 3758/2009 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν).

Αν θέλετε πατήστε και τον σύνδεσμο: https://www.dei.gr

Τις τελευταίες μέρες, φθάνουν στον ditikostipos.gr σωρεία καταγγελιών πολιτών από ευάλωτα νοικοκυριά τόσο από Καστοριά όσο και από το Άργος Ορεστικό και άλλες περιοχές, που αφορούν τις ενοχλήσεις που δέχονται από δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, για αυτόν τον λόγο. Όπως μας μεταφέρουν μάλιστα, οι πιέσεις που δέχονται δια μέσω του τηλεφώνου είναι ασφυκτικές. Οι δικηγόροι, που καλούν σε διάφορες ώρες με ένταση όμως τις μεσημεριανές, πιέζουν τους καταναλωτές να προχωρήσουν άμεσα στην αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού, ειδάλλως θα υποστούν συνέπειες, μεταξύ των οποίων είναι τόσο νομικές κυρώσεις, όσο και διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι, τουλάχιστον όσοι επικοινώνησαν με τον ditikostipos.gr είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ επειδή είχαν την ατυχία στη ζωή τους να ανήκουν στα εύάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, με την οικονομική δυσπραγία να στοιχιώνει τη ζωή τους και να ζουν με τον εφιάλτη της διακοπής. Φυσικά όταν κάποιος είναι δικαιούχος του κοινωνικού τιμολογιού, δεν σημαίνει πως δεν είναι και υποχρεωμένος να πληρώνει. Αλλά μήπως η ΔΕΗ θα πρέπει στις περιπτώσεις αυτές να ακολουθεί έναν πιο διαλλακτικό τρόπο για την αποπληρωμή των χρεών, όταν μάλιστα υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις «μπαταχτσίδων» με τρανά ονόματα ακόμα και κρατικοί οργανισμοί που χρωστάνε το ρεύμα ίσως και δεκαετίες;

Επιτέλους πρόκειται για ανθρώπους, που το θέμα τους δεν είναι αν θέλουν να πληρώσουν, αλλά αν πραγματικά μπορούν. Το τελευταίο μάλιστα που χρειάζονται αυτήν την στιγμήμ που η χώρα και κυρίως οι περιοχές μας, μαστίζονται από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και ένα επιπρόσθετο άγχος για το αν θα έχουν ή όχι ρεύμα στο σπίτι τους. Και μάλιστα σε περιοχή, όπως ο νομός Καστοριάς, που έχει βαρύ χειμώνα και το ρεύμα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για πολλούς και διάφορους λόγους! Λίγη ανθρωπιά!

Φυσικά δεν κάνουμε καν λόγο, αν σε αυτά τα νοικοκυριά υπάρχουν άνθρωποι ασθενοίς που είναι απαραίτητο να έχουν μηχανική υποστήριξη και μόνο ο Θεός γνωρίζει τι θα γίνει αν τύχουν διακοπής στην παροχή του ρεύματος. Το μόνο που γνωρίζουμε πάντως είναι πως σε πολλά σπίτια υπάρχουν άτομα που νοσούν απο κορωνοϊό και χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου… όχι πως είναι άγνωστο αυτό στη ΔΕΗ, αλλά αναρωτιόμαστε πόσο σοβαρά λαμβάνετε υπ όψην.

Πριν απο λίγες μέρες ο δήμαρχος Καστοριάς, έκανε μια παρέμβαση ζητώντας να σταματήσουν οι διακοπές στο ρεύμα στην περιοχή. Υπάρχει κανείς άλλος από τους τοπικούς άρχοντες, κάθε βαθμίδας, να «βάλει πλάτη» να σταματήσει αυτή η αγωνία και η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών ή θα μείνουν αβοήθητοι στη μοίρα τους;

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria