Βιέννη: Μακελειό με 3 νεκρούς - Πυροβολισμοί στην πόλη - OlaDeka

Βιέννη: Μακελειό με 3 νεκρούς – Πυροβολισμοί στην πόλη

Πολύνεκρη επίθεση στη Βιέννη – Συναγερμός για επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης

Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Βιέννης όπου μετά την επίθεση σε συναγωγή σημειώνονται επιθέσεις σε διάφορα σημεία στην πόλη και η αστυνομία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν. Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung η επίθεση ξεκίνησε σε συναγωγή, ενώ σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.  

Ο αρχισυντάκτης της «Falter» τονίζει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ. Πάντως πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς σε συναγωγή, ενώσε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 3 νεκροί, χωρίς να διευκρινίζεται εάν μεταξύ αυτών είναι και δράστες της επίθεσης.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από δημόσιους χώρους

Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών. «Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς από την επίθεση. Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι. Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria