Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : Σε καραντίνα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και η Ιερά Σύνοδος - OlaDeka

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : Σε καραντίνα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και η Ιερά Σύνοδος

Σε καραντίνα μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καθώς Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η είδηση είχε αρχικά διαψευστεί, ωστόσο στην πορεία επιβεβαιώθηκε όπως αναφέρει το Mega. Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορoνοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Σε καραντίνα επίσης βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα μάλιστα μεταφέρεται στην Αθήνα με C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ύστερα από τεστ που έκανε σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων. Αν και τα συμπτώματα που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι ελαφράς μορφής, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε τη συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria