ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων την Πέμπτη 12/11/2020 - OlaDeka

ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων την Πέμπτη 12/11/2020

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων την Πέμπτη 12/11/2020

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που θα γίνει στις πύλες των νοσοκομείων, σήμερα Πέμπτη 12/11/2020 τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα αυξημένα Κρούσματα που έφερε το 2ο Κύμα της πανδημίας, ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης που δεν αξιποίησε το χρόνο που κέρδισε στο 1ο λοκντάουν για να  θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντίθετα αποκοιμήθηκε πάνω στις δάφνες που ή ίδια και τα χρηματοδοτούμενα από αυτή ΜΜΕ έστρωσαν για να δοξαστούν που δεν είχαμε πολλά θύματα την Άνοιξη.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και φυσικά την πληρώνουν οι πολίτες που βλέπουν ένα σύστημα υγείας που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις παρά τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών και του βοηθητικού προσωπικού. Έτσι όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφεραν να δημιουργήσουν μόνοι μία μονάδα ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο και άλλη μία στο Γ.Ν. Κοζάνης η οποία αντιμετωπίζει αδυναμία στελέχωσης και λειτουργίας. Με την έναρξη του 2ου κύματος το Γ.Ν. Κοζάνης που ήταν το νοσοκομείο αναφοράς γέμισε και οι ασθενείς διακομίζονταν στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν είχαμε, που δεν αποκλείεται να έχουμε στο μέλλον την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα δεν αναπλρώθηκαν οι κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών με αποτέλεσμα ακόμα και εκεί που υπάρχει υποδομή να μην υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό.

Μπροστά σ αυτή την κατάσταση αγωνιζόμαστε μαζί με τους υγειονομικούς και όλους τους πολίτες τις περιοχής μας απαιτώντας:

  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών και ένταξη τους σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης. Επίταξη και Όχι επιχορήγηση τους.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων 1ης γραμμής.
  • Απαιτούμε εφεδρείες. Το προσωπικό ιδιαίτερα της παθολογικής κλινικής, των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ βρίσκεται στα όρια εξουθένωσης και είναι επικίνδυνο το μέτρο της αναστολής των κανονικών αδειών.
  • Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
  • Ένταξη όλων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.
  • Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της καραντίνας όπου απαιτείται χωρίς εκπτώσεις στα επιστημονικά κριτήρια.

Καλούμε το λαό της Δ. Μακεδονίας να συνταχθεί στο πλευρό μας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Κοζάνη 12/11/2020

Το Γραφείο Τύπου της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria