Απόγευμα Κυριακής - Κτηνιατρική Υπηρεσία Δανίας: Έχουμε σκοτώσει 8 εκ. μινκ μέχρι στιγμής - OlaDeka

Απόγευμα Κυριακής – Κτηνιατρική Υπηρεσία Δανίας: Έχουμε σκοτώσει 8 εκ. μινκ μέχρι στιγμής

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, η αντιπολίτευση ζητά να σταματήσει η θανάτωση των μινκ, οι μολύνσεις σε φάρμες αυξάνονται και η κυβερνητικές αρμόδιες υπηρεσίες της Δανίας, ανακοίνωσαν πριν λίγο τον αριθμό των μινκ που έχουν θανατωθεί μέχρι σήμερα.

Οκτώ εκατομμύρια βιζόν θανατώθηκαν στις ζώνες κινδύνου μέχρι αυτή τη στιγμή.

Οκτώ εκατομμύρια μινκ στις ζώνες κινδύνου δηλαδή σε ακτίνα 7,8 χιλιομέτρων από μολυσμένες φάρμες βιζόν έχουν πλέον σκοτωθεί, ενημέρωσε πριν λίγο η Δανέζικη Κτηνιατρική και Υπηρεσία Τροφίμων. Ο αριθμός μπορεί επομένως να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς οι κτηνοτρόφοι βιζόν εκτός των ζωνών, βρίσκονται ακόμη και αυτή τη στιγμή στη διαδικασία θανάτωσης των ζώων τους. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή έχει δοθεί προθεσμία μέχρι σήμερα 15 Νοεμβρίου την οποία όσοι την προλάβουν και προβούν σε θανάτωση των ζώων τους, θα δικαιούνται, επιπλέον της κανονικής αποζημίωσης ανά μινκ.

Για τις θανατώσεις των μινκ σε ολόκληρη τη χώρα, οι φαρμαδόροι μπορούν να λάβουν ένα μπόνους για γρήγορη θανάτωση.

Σε επτά δήμους της Βόρειας Γιουτλάνδης, οι κτηνοτρόφοι βιζόν λαμβάνουν 30 κορώνες ανά βιζόν που έχουν σκοτώσει πριν από τις 9 Νοεμβρίου και στην υπόλοιπη χώρα οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν ένα επιπλέον μπόνους 20 κορώνες εάν σκοτώσουν τα βιζόν πριν από τις 16 Νοεμβρίου .

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Mette Frederiksen και τον Υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας Mogens Jensen την Κυριακή, η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το έξτρα μπόνους για τους κτηνοτρόφους βιζόν. Σύμφωνα με το «μπλε μπλοκ», αυτό αναγκάζει τους εκτροφείς βιζόν να σκοτώσουν τα κοπάδια.

14 εκμεταλλεύσεις βιζόν μολύνθηκαν με κορονοϊό από την Παρασκευή

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Κτηνιατρική και Διοίκηση Τροφίμων δείχνουν ότι 279 εκτροφεία βιζόν βρέθηκαν μολυσμένα με covid-19. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για αύξηση 14 μονάδων από την Παρασκευή. Τα ζώα σε 238 από αυτές έχουν σκοτωθεί.

Υπάρχουν δε, 21 «ύποπτες» φάρμες βιζόν που βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Η αντιπολίτευση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα βιζόν: – «Είναι δύσκολο»

Οι πλευρές των διαπραγματευόμενων στο Christiansborg (Το Ανάκτορο Κρίστιανσμποργκ είναι ένα ανάκτορο και κυβερνητικό κτίριο στη νησίδα Σλότσχολμεν στη Κοπεγχάγη της Δανίας) προσπαθούν να καταλήξουν επί του παρόντος σε συμφωνία αποζημίωσης για τον κλάδο παραγωγής των βιζόν, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Κόμματος Jakob Ellemann-Jensen, υπάρχουν μεγάλες δυστοκίες στις διαπραγματεύσεις.

Ο Jakob Ellemann-Jensen δήλωσε ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα αναζητά λύση για πλήρη αποζημίωση στους εκτροφείς βιζόν για τις απώλειές τους.

  • Η κύρια πρόκληση είναι ότι θέλουμε να παρέχεται η πλήρης και ολοκληρωμένη αποζημίωση. Μέρος αυτής της εικόνας είναι ότι αυτό δεν είναι ένα επάγγελμα που συνεχίζεται, είπε.

Ερώτηση δημοσιογράφου στον αρχηγό των φιλελεύθερων: Πολλοί κτηνοτρόφοι μινκ βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Ως κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν έχετε επίσης την ευθύνη να διασφαλίσετε ότι θα επιτευχθεί μια γρήγορη συμφωνία, ακόμη και αν πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς;

Απάντηση:

  • Έχουμε ευθύνη για μια συμφωνία, και καταλαβαίνω καλά ότι αυτή η χρονική πίεση που δημιουργήθηκε είναι εξαιρετικά απογοητευτική για τους εκτροφείς βιζόν και όσους σχετίζονται με αυτούς, επειδή βρίσκονται σε μια παράλογη κατάσταση.
  • Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να έχουμε μια πραγματική συμφωνία, μια δίκαιη συμφωνία, ανέφερε ο Jakob Ellemann-Jensen.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria