Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή - OlaDeka

Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.  

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών.

Πλέον, οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Συγκεκριμένα, για λόγους υγείας οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1, ενώ για τη βόλτα κατοικίδιου ζώου με τον κωδικό 6.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη.

Ταυτόχρονα, συστήνεται η αύξηση της τηλεργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά το Δημόσιο να λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας. 

Οι αποφάσεις για αυστηροποίηση των μέτρων ήρθαν στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, με 43 θανάτους και 2.752 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Στους 297 ανέρχεται ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria