Απάντηση Σαββόπουλου σε Τελιγιορίδου για ενημέρωση COVID-19 και διαμετακομιστικό κέντρο - OlaDeka

Απάντηση Σαββόπουλου σε Τελιγιορίδου για ενημέρωση COVID-19 και διαμετακομιστικό κέντρο

«Έκανε κάποιο δελτίο τύπου έτσι για να δείξει και μια δραστηριότητα; »

Απαντήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δ. Σαββόπουλος προσπάθησε σήμερα να πάρει ο Χ. Νατσούλης στην πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή, αναφορικά με το πρόσφατο Δ/Τ της Ο. Τελιγιορίδου με τίτλο:

«Ακυρώνουν τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην Καστοριά και προτείνουν να το δημιουργήσουν σε άλλη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας»

Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς:

Σαββόπουλος: «Τι να απαντήσω τώρα κύριε Νατσούλη, είναι το δεύτερο δελτίο τύπου που αναφέρεται η κα Τελιγιορίδου στο όνομα μου, για το πρώτο θα ήθελα να σας πω που κάνει η ΠΕ Κοζάνης και τέλος πάντων είχε να κάνει με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως από τον ΕΟΔΥ για όλη την Ελλάδα και όσον αφορά τους ελέγχους κάποιων μαγαζιών ή όχι. Δηλαδή για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται από κάποιον, θεωρώ ότι η κα Τελιγιορίδου τουλάχιστον στο κομμάτι της δύσκολης περιόδου τον Απρίλιο και τον Μάρτιο που είχαμε μια καλή έτσι συνεργασία όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων είχε καθημερινή ενημέρωση, όταν το νοσοκομείο είχε κοντέψει να γονατίσει, είχε καθημερινή ενημέρωση όσον αφορά το ποιοι μπαίναν, ποιοι βγαίναν, ποιοι ήταν τα περιστατικά και οτιδήποτε άλλο.

Τώρα, αν ήθελε κάποια ενημέρωση ή έκανε κάποιο δελτίο τύπου έτσι για να δείξει και μια δραστηριότητα και να προσπαθήσει να χτυπήσει την ΠΕ Καστοριάς, εφόσον δεν ήθελε να είναι αυτό και ήθελε να είναι επί της ουσίας, θα μπορούσε να το ζητήσει τηλεφωνικώς είτε αυτό είχε να κάνει με την ενημέρωση είτε να μας το υποδείξει. Τώρα να κάνουμε ένα Δ/Τ και να λέμε ξέρω γω γιατί δεν κάνετε αυτό, το κομμάτι της ενημέρωσης….

Τώρα όσον αφορά το διαμετακομιστικό κέντρο, εγώ θα προκαλέσω την κα Τελιγιορίδου εγώ θα προκαλέσω την κα Τελιγιορίδου σε μια κοινή συνέντευξη τύπου για να μας πει τι ακριβώς έχει κάνει για το διαμετακομιστικό κέντρο…δηλαδή το να λέμε και πέραν της δήλωσης που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας…»

Νατσούλης: «Το πιστεύετε αυτό το έργο ή όχι;»

Σαββόπουλος: «Ότι γίνεται στην Καστοριά, εννοείται ότι το πιστεύουμε και εννοείται ότι θα προσπαθήσουμε να γίνει όμως όλα αυτά που λέτε, δηλαδή για να γίνει, θα πρέπει να ρθει η κατάλληλη συνθήκη, θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο επενδυτικό ενδιαφέρον και να ξεκινήσει η δημιουργία των υποδομών. Υπάρχει ο χώρος. Υπάρχει χώρος από πρόβλεψη της τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Φαίνεται ακόμη ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν ‘εχει βρεθεί το κατάλληλο timing για να δημιουργηθεί όλο αυτό. Εσείς τι πιστεύετε ότι εάν υπήρχε σοβαρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η δομή;(…) Κινούμαστε, αναβαθμίζουμε τις υποδομές του αεροδρομίου, έχουμε βάλει στον κεντρικό σχεδιασμό τη μελέτη για τη σιδηροδρομική γραμμή, υπάρχει από το 1993, μία προμελέτη στην οποία απαντάει ας πούμε η υπηρεσία η δικιά μας από το 2007, από το 2008 όσον αφορά τον σχεδιασμό και μάλιστα έχω μπροστά μου ένα έγγραφο της τότε διευθύντριας προς τον ΟΣΕ, που έλεγε ξέρω γω όσον αφορά για τη διαδρομή που έπρεπε να περνάει, για τον εμπορευματικό σταθμό, εκεί που γίνεται τώρα στον ΒΙΠΑ κτλ. Όλα αυτά είναι ένας σχεδιασμός που μακάρι να υπάρχει η δυνατότητα ωρίμανσης μελετών και εδώ είμαστε για να σας ενημερώνουμε και ο χρόνος περνάει γρήγορα, δηλαδή στον απολογισμό στο πέρας της Περιφ Αρχής, όλα αυτά θα λέγονται 1,2,3 τι κάναμε τι δεν κάναμε, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο με δύσκολες συνθήκες.»

Προς το τέλος της συνομιλίας (δεν περιλαμβάνεται στο ηχητικό) και μετά από επαναληπτικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο κ. Σαββόπουλος μη απαντώντας ξεκάθαρα εάν το προτεινόμενο έργο μεταφέρεται από τους ιθύνοντες στη Φλώρινα, ανέφερε ότι μπορεί να γίνουν δύο ανάλογα κέντρα ένα στην Καστοριά και ένα στη Φλώρινα. Και ο νοών νοείτο…

Ακούστε μέρος της συνέντευξης:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria