Αναζήτηση χρηματοδοτών για την αγορά μουσικού οργάνου από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς "Θωμάς Μανδακάσης" - OlaDeka

Αναζήτηση χρηματοδοτών για την αγορά μουσικού οργάνου από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης”

Ο οργανισμός της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης”, προσπαθεί να δώσει την δυνατότητα σε μαθητές της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν δικά τους μουσικά όργανα, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των τμημάτων της,

με την απόκτηση μουσικών οργάνων, εμπλουτίζοντας συγχρόνως το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό της έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς. Αρχικός στόχος είναι να αποκτηθεί ένα μεταχειρισμένο μουσικό όργανο, τύπου Γαλλικό Κόρνο Yamaha YHR-314, το οποίο εντοπίστηκε σε πολύ χαμηλή τιμή (η πραγματική του είναι 1555€). Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν συμπολίτες μας δωρητές μουσικών οργάνων, προς την Ακαδημία μας για την υποστήριξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού της έργου, όπως: ο ομογενής μας κ. Δημήτριος Νάσκος στο Τορόντο Καναδά (δώρισε δύο Άλτο Κόρνα Yamaha YAH-203 03 Eb- Alto Horn), ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Πετκανάς, (δώρισε μια τούμπα) και ο νυν βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας (δώρισε μια τρομπέτα Yamaha YTR-5335 GII).

Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης”, είναι επιστημονικός οργανισμός μη κερδοσκοπικός που δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού και ιδρύθηκε στην πόλη της Καστοριάς το 2013 με την κατάθεση του νόμιμου καταστατικού του στο Πρωτοδικείο Καστοριάς, έχοντας αριθμό καταχώρησης 2/12-2-2013 και 7/30-10-2013.

Στο ενεργητικό του έχει την πραγματοποίηση, μουσικών συναυλιών, συνεδρίων, μορφωτικών ημερίδων, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα τοπικής ιστορίας, συγκρότηση ιστορικού αρχείου.

Από το έτος 2017 ανέλαβε την επανίδρυση και λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς που αποτελεί δομή του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, συγκροτώντας μουσικό σύνολο και τμήματα διδασκαλίας πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, η Ακαδημία προσέφερε έμπρακτα για την ανάπτυξη και λειτουργία της, παρέχοντας μουσικά όργανα και λοιπό υποστηρικτικό εξοπλισμό στους μαθητές που φοιτούσαν στα τμήματά της, και ως σήμερα συνεχίζει την δράση της, προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να λάβουν μουσική μόρφωση που στερούνταν μουσικό όργανο.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή, μπορεί να χρηματοδοτήσει την απόκτηση του μουσικού οργάνου, είτε μέσω της πλατφόρμας https://givejoy.gr είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ακαδημίας στην Τράπεζα Πειραιώς: GR48 0171 2360 0062 3612 8014 867 με την αναγραφή: για επίτευξη των καταστατικών σκοπών της Ακαδημίας.

Οι υποστηρικτές – χρηματοδότες της αγοράς του μουσικού οργάνου, θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό ηθικής αναγνώρισης της προσφοράς τους από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria