Αμφιλεγόμενη πρόταση στην Ελβετία. Να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές της πανδημίας - OlaDeka

Αμφιλεγόμενη πρόταση στην Ελβετία. Να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές της πανδημίας

Την πρόταση να στερούνται το δικαίωμα περίθαλψης σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, οι αρνητές μάσκας και των μέτρων κατά της πανδημίας  εφόσον το σύστημα υγείας πιέζεται κατέθεσε ο σε συνέντευξη του σε μεγάλη εφημερίδα της Ζυρίχης ο Ελβετός καθηγητής και σύμβουλος υγείας νοσοκομείων Βίλι Ογκιέρ, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πρότεινε επιπλέον δραστικά πρόστιμα εναντίον των αρνητών της πανδημίας και μια άμεση νομική βάση για βαριά ρυθμιστικά πρόστιμα που μπορούν να εκδοθούν χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες τόσο από ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας όσο και από την σιδηροδρομική αστυνομία. Ακόμα πιο σοκαριστική, ωστόσο  είναι η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI). Αφού ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από αυτούς να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης. Σε παρατήρηση της εφημερίδας ότι η λογική που διακρίνει την πρόταση του, ακούγεται σαν ένα κράτος επιτήρησης που βασίζεται στο κινεζικό μοντέλο, ο κ. Ογκιέρ τόνισε ότι η εφαρμογή της πρότασης θα αφορά μόνο καταστάσεις συμφόρησης και ειδικά όταν τα νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους, οπότε οι γιατροί δεν θα μπορούν πλέον να αποφύγουν την απόφαση σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι. «Νομίζω», όπως είπε «ότι είναι πιο δίκαιο όταν ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορονοϊού αφήνεται πίσω ακόμη και αν απαιτείται η νοσηλεία του πιο ηλικιωμένου ασθενή στην μονάδα»

Επισημαίνεται ότι  η ελβετική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει και άλλα 260 «έκτακτα» κρεβάτια που έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε άλλους χώρους στα νοσοκομεία, όπως σε χειρουργεία ή σε αίθουσες αποκατάστασης, τα οποία χρησιμοποιούνται χωρίς όμως να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και το ειδικό προσωπικό. Μόνο σήμερα η αλπική πολιτεία των 8,5 εκ. κατοίκων ανακοίνωσε 4560 νέα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 142.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria