Έκτακτο: Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία από την Δευτέρα. Για να σταματήσει η κινητικότητα των γονέων - OlaDeka

Έκτακτο: Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία από την Δευτέρα. Για να σταματήσει η κινητικότητα των γονέων

Σύμφωνα με πληροφορίες  ελήφθη η απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχομενη Δευτέρα. Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες  σε πολλά δημοτικά σχολεία  οι δάσκαλοι έδωσαν στα παιδιά των β’ τεύχη των βιβλιών κάποιων μαθημάτων λέγοντας στους γονείς ότι από Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία

 Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με το ότι έχουν στην κυριολεξία «γονατίσει» τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, οδηγούν την κυβέρνηση στο μονόδρομο της επιβολής νέων αυστηρότερων μέτρων, σίγουρα για τη συμπρωτεύουσα με κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα και να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί καθολικό σφράγισμα των σχολείων για τουλάχιστον 15 ημέρες, με τον πρωθυπουργό να σταθμίζει εάν πρέπει να λάβει αυτή την απόφαση πανελλαδικά ή μόνο για τη Θεσσαλονίκη. Σημαντική παράμετρος για την απόφαση αυτή είναι η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες, με τις συνεχείς διορθωτικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση στη λήψη των μέτρων, ενώ ζητούμενο αποτελούν και οι άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς.

Πηγές πάντως από το Υπ. Υγείας αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό στη σημερινή τακτική ενημέρωση στις 6 το απόγευμα να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, γιατί η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο καθυστέρησης.

Σε δραματικό τόνο και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τόνισε:

«Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 ημέρες… Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και κατά 30% από γύρω περιοχές».

Παράλληλα, «φουντώνουν» τα σενάρια για την παράταση του lockdown τον Δεκέμβριο και αυτό γιατί ο στόχος ελέγχου της πανδημίας δείχνει μακρινός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι για να αρθεί το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τα 300 ή 400 και γι’ αυτό επέμεινε στην τήρηση των μέτρων και στη μείωση της κινητικότητας.
Πώς θα χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες. Αναλυτικότερα,

    οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη,
    η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και
    η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζομένου. Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται κυκλικά, σύμφωνα με την αίτηση του εργαζομένου, κατά το διάστημα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της εν λόγω σχολικής ή μονάδας φροντίδας του παιδιού

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria