ΣΟΚ! Κλείνει η KOPENHAGEN FUR - Απολύθηκαν οι 300 εργαζόμενοι της! - OlaDeka

ΣΟΚ! Κλείνει η KOPENHAGEN FUR – Απολύθηκαν οι 300 εργαζόμενοι της!

Η KOPENHAGEN Fur – η κορυφαία δημοπρασία γούνας στον κόσμο τα τελευταία 90 χρόνια – σύντομα κλείνει. Ως αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει όλα τα βιζόν στη Δανία – κάτι που σημαίνει οριστικό τέλος ολόκληρης της βιομηχανίας στη Δανία – η εταιρεία δεν βλέπει κανένα μέλλον ως οίκος δημοπρασίας γούνας. Αυτό δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της KF Jesper Lauge Christensen σήμερα το βράδυ σε μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος του TV2, Business Class.

Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των 300 υπαλλήλων της εταιρείας απολύθηκε σήμερα.

“Δυστυχώς, αυτό είναι το αποθαρρυντικό μήνυμα που έδωσα στους υπαλλήλους μας σήμερα το πρωί”, δήλωσε ο Christensen .

Σύμφωνα με τον Jesper Lauge Christensen, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί άμεσο κλείσιμο. Στο εναπομείναν διάστημα του 2020, θα δεχθούμε δέρματα από δανούς και ξένους προμηθευτές, τα οποία θα πωληθούν μέσω της δημοπρασίας στο Glostrup κατά τη διάρκεια του 2021. Τα υπόλοιπα αποθέματα αναμένεται να πωληθούν το 2022, είπε ο Jesper Lauge Christensen. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι τελευταίες μία ή δύο δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν το 2023.

“Και μετά κλείσαμε.”

Η Kopenhagen Fur ανήκει σε μέλη της Δανέζικης Fur Breeders ‘Association και υπάρχει από το 1930, τότε με το όνομα Danish Fur Breeders’ Association. Σήμερα, ο οίκος δημοπρασιών είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, η συνέχεια της KOPENHAGEN Fur έχει επίσης αμφισβητηθεί πριν από την κρίση του κορονοϊού, με μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία χρόνια λόγω της πτώσης της τιμής των γουνοδερμάτων. Πέρυσι, η Kopenhagen Fur, σύμφωνα με την Business Class, βγήκε με κέρδος 17 εκατομμύρια κορώνες.

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της KOPENHAGEN FU

Η βιομηχανία είναι νεκρή στη Δανία, εκτιμά ο πρόεδρος της KOPENHAGEN FUR, Tage Pedersen

Ο Covid-19 άρχισε να εξαπλώνεται ήδη στα κοπάδια των βιζόν της Δανίας τον Ιούνιο, αλλά την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι όλα τα βιζόν της χώρας πρέπει να θανατωθούν.

Προς το παρόν, ο Υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας Mogens Jensen και ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Simon Kollerup διαπραγματεύονται με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για αποζημίωση για τους πολλούς εκτροφείς βιζόν.

Το κάνουν από τη Δευτέρα και οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος Tage Pedersen, έχει ήδη δηλώσει ότι πλέον θεωρεί τη βιομηχανία βιζόν νεκρή στη Δανία.

Εκτιμά ότι το κλείσιμο της βιομηχανίας βιζόν θα κοστίσει στην κοινωνία διψήφιο αριθμό σε δισεκατομμύρια. Εν μέρει στις αποζημιώσεις και εν μέρει στην έλλειψη εσόδων από εξαγωγές τα επόμενα χρόνια.

Ο ανώτερος σύμβουλος Henning Otte Hansen στο Τμήμα Οικονομίας των Τροφίμων και των Πόρων του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ανέφερε την Πέμπτη ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιστρέψει στη βιομηχανία βιζόν, εάν χρειαστεί να γίνει.

– Θα χρειαστούν έως και δέκα χρόνια για να πλησιάσουμε κάτι παρόμοιο με το τρέχον επίπεδο.

– Θα απαιτηθεί επένδυση και μεγάλη υπομονή, γιατί θα υπάρξουν πολλά χρόνια όπου δεν μπορείτε να παράγετε και να πουλάτε δέρματα, είπε.

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΙΝΚ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ελληνικό «μέτωπο» υπάρχουν δυσάρεστες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ κορονοϊού που έγιναν στα μινκ της φάρμας σε περιοχή του Βοΐου. Όλα τα νεκρά και ζωντανά μινκ που εξετάστηκαν έδωσαν θετικό αποτέλεσμα και τώρα αναμένονται αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να θανατωθούν όλα τα ζώα της συγκεκριμένης φάρμας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria