Lockdown στο νομό Καστοριάς 28-10-20 - OlaDeka

Lockdown στο νομό Καστοριάς 28-10-20

Χρήστος Παύλου

 Καλημέρα σας κύριε υπουργέ

Από  23-10-20 έως 6-11-20 ο νόμος Καστοριάς έχει τεθεί σε κατάσταση lockdown,με απόφαση της κυβέρνησης. Για 8 μήνες οι επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης του νομού μας, βιώσαμε δραματικά την κρίση λόγω covid-19, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, που έστω και 2-3 μήνες είχε κάποια τουριστική κίνηση. (μη ύπαρξη θάλασσας) στην πόλη μας.

Το παραδοσιακό 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου, που φέτος λόγω ημερομηνιών έγινε 5ημερο, για τα καταλύματα και ξενοδοχεία του νομού μας, που μετά από πολλούς μήνες αδράνειας και αναδουλειάς λόγω covid-19, είχαν δει να γίνονται πολύ ικανοποιητικές κρατήσεις σχεδόν σε ποσοστό 80-90% δυστυχώς χάθηκε!!!

Ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις, επεστράφησαν όλες οι προκαταβολές και όλη η προετοιμασία των επιχειρήσεων, εφοδιασμός σε καύσιμα, τρόφιμα, πήγε στράφι.

Λόγω του lockdown, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες από άλλες περιοχές στο νομό μας, οι επιχειρήσεις πλέον του τουριστικού κλάδου και της εστίασης βρίσκονται σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση, έχουν βάλει αρκετές λουκέτο και θα κλείσουν πολλές στη συνέχεια.

Ενώ συμβαίνουν όλα τα ανωτέρω στο νομό μας, η κυβέρνηση έχει πάρει μια τραγελαφική, παράλογη και άδικη απόφαση απέναντι στα καταλύματα και ξενοδοχεία του νομού μας.

Κύριε υπουργέ, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας και να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των επιχειρήσεων μας και να μας εντάξετε στις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω του lockdown  

                                            Παύλου Χρήστος                            

τ.Πρόεδρος ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria