Χ. Καραταγλίδης: “Μεροληπτικό και άδικο το Σχέδιο δίκαιης μετάβασης – Θα δημιουργήσει ενδοπεριφερειακό διαχωρισμό και απομόνωση της Καστοριάς” - OlaDeka

Χ. Καραταγλίδης: “Μεροληπτικό και άδικο το Σχέδιο δίκαιης μετάβασης – Θα δημιουργήσει ενδοπεριφερειακό διαχωρισμό και απομόνωση της Καστοριάς”

Η θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπου Καραταγλίδη στη  διαβούλευση στο “Σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών”: 

Στην πρόταση που προωθείται προς έγκριση από τα αρμόδια εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα προβλέπει:

– Για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και Τρίπολης αύξηση των ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις μεσαίες και 80% για τις μικρές.
– Για τις λοιπές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, η πρόταση είναι να προβλεφθεί μέγιστη ενίσχυση της τάξης του 40% για μεγάλες επιχειρήσεις, 50% για μεσαίες και 60% για μικρές.

Λαμβάνοντας υπόψη :
• Την μικρή γεωγραφική διασπορά μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων και την ενοποιημένη εικόνα της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας
• Την επι ετών απώλεια ποσοστών ενισχύσεων ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων και προγραμμάτων λόγω του πλασματικού εισοδήματος από την ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνει την Καστοριά
• Την δημιουργία ενδοπεριφερειακά δύο ταχυτήτων χωρικού επενδυτικού περιβάλλοντος και την κατάργηση της περιφερειακής συνείδησης.
• Την δεδομένη απώλεια επενδυτικού ενδιαφέροντος και αποεπένδυσης για την Καστοριά
• Την τεράστια κρίση στην επιχειρηματικότητα της Π.Ε. Καστοριάς

Κρίνουμε κατ΄ελάχιστον μεροληπτικό και άδικο το προτεινόμενο μέτρο. Ουσιαστικά εάν ισχύσει θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων διακρίσεων, ενδοπεριφερειακό διαχωρισμό και απομόνωση της Καστοριάς.
Ζητούμε την εξίσωση των ποσοστών για όλες τις περιφερειακές ενότητες.
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καστοριάς
ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria