Τρόντο - Εισβολή antifur στο κατάστημα Saks για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση γούνας -Video - OlaDeka

Τρόντο – Εισβολή antifur στο κατάστημα Saks για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση γούνας -Video

Μια διαμαρτυρία κατά της γούνας πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολυκατάστημα στο Τορόντο, στο κέντρο της πόλης, αυτό το Σαββατοκύριακο. Όταν μια υπάλληλος του καταστήματος προσπάθησε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να δώσει τέλος στη διαδήλωση, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν όλες οι γούνες στο πάτωμα.

Μέλη του «Fur Free Τορόντο», που είναι ένας συνασπισμός ο οποίος εργάζεται για να “τερματίσει τις φρικαλεότητες της βιομηχανίας γούνας και να επιδιώξει την απαγόρευση της γούνας στο Τορόντο”, όπως ισχυρίζονται τα μέλη του, είχαν σχεδιάσει να τυλίξουν κίτρινη ταινία προσοχής γύρω από πολλά ράφια γούνινων παλτών στο κατάστημα Saks Fifth Avenue στην Yonge Street, απέναντι από το Eaton Center.

Τα πράγματα πήγαιναν σχετικά ήρεμα λίγο πριν τις 3 μ.μ. το περασμένο Σάββατο, όταν η διοργανώτρια διαμαρτυρίας Jenny McQueen άρχισε να μεταδίδει ζωντανά τα τεκταινόμενα στο Facebook.

Οι διαδηλωτές τριγύριζαν γύρω από τα γουναρικά και μια πινακίδα που έγραφε “75% προσφορά στα γουναρικά” στο Saks, τυλίγοντας τα με ταινία, όταν μία υπάλληλος πλησίασε και προσπάθησε να τραβήξει την ταινία προς τα κάτω.

Αυτό έκανε τα σταντς να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο σαν ντόμινο, κάνοντας τους διαδηλωτές να σταματήσουν.

“Αυτό … δεν το κάναμε εμείς”, είπε η McQueen στους θεατές στη live μετάδοση. Στη συνέχεια έφτασε ένας φρουρός ασφαλείας και απείλησε να καλέσει την αστυνομία.

“Προσπαθούν να σας πουλήσουν αυτήν τη γούνα με έκπτωση 75%! Κανείς δεν θέλει να αγοράσει ή να φορέσει γούνα πια!” φώναζαν οι ακτιβιστές

Οι διαδηλωτές συμφώνησαν να φύγουν, αλλά όχι πριν ακουστεί το μήνυμά τους:

“Προσοχή, αγοραστές! Έχουμε το προϊόν βασανιστηρίων ζώων στη λεωφόρο Saks Fifth Avenue! Προσπαθούν να σας πουλήσουν αυτήν τη γούνα με έκπτωση 75%”, φώναξε η ΜακΚουίν λίγο πριν φτάσει η ασφάλεια. “Κανείς δεν θέλει να αγοράσει ή να φορέσει γούνα πια!”

“Η Nordstrom ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα απαλλαγεί από γούνα, η Γαλλία έχει απαγορεύσει τις γούνες – η βιομηχανία γούνας καταρρέει κυριολεκτικά, είμαστε εδώ ακριβώς για να βοηθήσουμε τον Saks με την απόφασή τους”, δήλωσε η βετεράνος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων μετά την εκδήλωση.

Η διαμαρτυρία Fur Free Toronto, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το “Direct Action Everywhere Toronto“, ήταν μέρος μιας παγκόσμιας εκδήλωσης για το “Rose’s Law Animal Bill of Rights“ για τα δικαιώματα των ζώων.

Πριν χτυπήσουν τον Saks με την κίτρινη ταινία τους, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Queen Street με πινακίδες που έγραφαν “their fur, not ours” και “fur trim kills” μεταξύ άλλων.

Ξεδίπλωσαν επίσης ένα τεράστιο κόκκινο πανό με την ένδειξη “ANIMAL BILL OF RIGHTS” μέσα στο Κέντρο Eaton, από το οποίο η McQueen λέει ότι στη συνέχεια κατέβηκε.

“Η επιστήμη μας λέει ότι τα ζώα είναι αισθαντικά και η δικαιοσύνη απαιτεί όλα τα αισθανόμενα όντα να προστατεύονται από την τυραννία και την καταπίεση”, (διαβάστε σχετικά για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο λινκ του facebook: “ reads a description on Facebook“ ).

“Στους τελευταίους αιώνες, επεκτείνουμε τη δική μας αντίληψη για το ποιος δικαιούται τη φροντίδα μας, αλλά γνωρίζουμε ότι τα μη ανθρώπινα πλάσματα εξακολουθούν να μην έχουν την κατάλληλη νομική προστασία.”

“Ζητάμε να υποστηρίξετε τη νομοθεσία που να δίνει σε όλα τα αισθανόμενα ζώα: Το δικαίωμα να είναι ελεύθερο – να μην ανήκει – ή να έχει έναν κηδεμόνα να ενεργεί προς το συμφέρον τους”, συνεχίζει η περιγραφή.

«Το δικαίωμα να μην εκμεταλλευτεί, να κακοποιηθεί ή να σκοτωθεί από ανθρώπους. Το δικαίωμα εκπροσώπησης των συμφερόντων τους από το νόμο. Το δικαίωμα σε προστατευόμενο σπίτι, βιότοπο ή οικοσύστημα. Το δικαίωμα να διασώζεται από καταστάσεις δυσφορίας, δυστυχίας και εκμετάλλευσης. “

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria