Τι ισχύει με μετακινήσεις και ΜΜΜ στη Καστοριά - OlaDeka

Τι ισχύει με μετακινήσεις και ΜΜΜ στη Καστοριά

Καθώς η Καστοριά μπαίνει σε lockdown αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι μετακινήσεις και το πως θα κινούνται τα ΜΜΜ.

Μετακινήσεις και ΜΜΜ αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους, στη Καστοριά η οποία από την Παρασκευή 23/10 θα είναι lockdown, ύστερα από την αύξηση κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα 21/10 κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, πως η περιοχή της Καστοριάς τίθεται σε καραντίνα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με το άρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr, τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

Μεταφορές

Οι αριθμητικοί/ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ
  • Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της ΠΕ στην οποία αφορούν τα μέτρα
  • Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi
  • Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα
ena metafores xarths lockdown
duo metaforesxarths lockdown

Επίσης, η μάσκα γίνεται απαραίτητη σε όλους τους χώρους. Πιο αναλυτικά:

  • Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας
  • Μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους
  • Μόνο ατομική άθληση

Επιπλέον, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις 21/10 αναφέρει πως εντοπίστηκαν 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Υπενθυμίζεται, πως ο καθορισμός του κάθε επιπέδου κινδύνου για κάθε περιοχή θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας, παραδείγματος χάριν, τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και τη συσχέτιση των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα ανανεώνεται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμη πως τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες τίθενται στο «επίπεδο 3».

Για τα Ιωάννινα, ειδικότερα, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο, όπως πρόσθεσε, ενώ απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων σε όλες τις περιοχές με «επιθετική αύξηση» του επιδημιολογικού τους φορτίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε και στο αποψινό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (865), ενώ χαρακτήρισε, συνολικά, «εξαιρετικά κρίσιμη» την κατάσταση της επιδημίας στη χώρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria