ΣΥΡΙΖΑ - Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ – Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χ.Α.

7/10/2020

Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία.

Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Χαιρετίζουμε, ακόμα, τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας. Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό.

Πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Δήλωση του τ. Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν. Βούτση

7/10/2020

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Νίκος Βούτσης, προσερχόμενος στο Εφετείο για να παρακολουθήσει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου στη δίκη της ΧΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, ένα ορόσημο για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη, για τον αντιφασιστικό αγώνα, για τη δικαίωση της Μάγδας Φύσσα που τόσα χρόνια ήταν επικεφαλής μίας τιτάνιας προσπάθειας για να απονομιμοποιηθεί η δράση αυτής της πολιτικής οργάνωσης, η οποία πρέπει να καταστεί εγκληματική οργάνωση και με το νόμο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα».

7.10.2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά – χαιρετίζουν και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που καταδικάζει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής 

 Προσβλέπουν στην μη αναγνώριση ανασταλτικού αποτελέσματος στις ποινές που θα τους επιβληθούν και στην υλοποίηση του αιτήματος χιλιάδων πολιτών που ήταν και σήμερα έξω από το Εφετείο και ζητούσαν να πάνε «οι ναζί στην φυλακή»

Οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά χαιρετίζουν και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που καταδικάζει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και για δράση εγκληματικής οργάνωσης, που προκάλεσε δολοφονίες, βιαιοπραγίες.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, το Δικαστήριο έκρινε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και άλλους 6 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η ίδια εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την απόφαση έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προσβλέπουν σε ανάλογη επιμέτρηση των ποινών σε βάρος των μελών του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και κυρίως στην μη αναγνώριση ανασταλτικού αποτελέσματος στις ποινές που θα τους επιβληθούν και στην υλοποίηση του αιτήματος χιλιάδων πολιτών που ήταν και σήμερα έξω από το Εφετείο και ζητούσαν να πάνε «οι ναζί στην φυλακή».

Όπως γίνεται σαφές από την απόφαση, καταδικασμένος ως «συμμετέχων στην διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης είναι και ο Ευρωβουλευτής εκλεγμένος με την Χρυσή Αυγή το 2019 Γιάννης Λαγός, σε βάρος του οποίου μπορούν να ληφθούν μέτρα, ενώ πολιτικό ζήτημα προκύπτει και για την απομόνωση του δεύτερου Ευρωβουλευτή, που επίσης είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή, Θανάση Κωνσταντίνου, καθώς με δικαστική απόφαση πλέον το μόρφωμα, που κάποτε είχε εισέλθει και στην Ελληνική Βουλή, επιβεβαιώνεται ότι έδρασε ως εγκληματική οργάνωση που έδινε εντολές για δολοφονίες, βιαιοπραγίες κλπ.

Είμαστε βέβαιοι ότι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα φανεί αντάξιο της ιστορικής απόφασης καταδίκης του ναζισμού, συγκροτώντας ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο” τονίζουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria