Σαββόπουλος για κορονοϊό, μέτρα, επιδοτήσεις, εξοικονομώ και φάρμες - OlaDeka

Σαββόπουλος για κορονοϊό, μέτρα, επιδοτήσεις, εξοικονομώ και φάρμες

Σαββόπουλος για κορονοϊό, μέτρα, επιδοτήσεις, εξοικονομώ και φάρμες.

Δειτε το video:

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ήταν το αντικείμενο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «οι επόμενες τρεις μέρες είναι κρίσιμες για το αν η Καστοριά μείνει στο επίπεδο 3 ή περάσει στο επίπεδο 4- αυξημένου κινδύνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων μάλλον σχετίζονται με το γεγονός ότι στην περιοχή πραγματοποιούνται πολλά τεστ από το Νοσοκομείο, την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και από ιδιωτικά εργαστήρια.

«Στην Καστοριά γίνονται από 70 μέχρι 100 τεστ ημερησίως και μέσα στον Οκτώβριο έγιναν περίπου 1500, μέσω των οποίων εντοπίστηκαν 106 κρούσματα. Οι περισσότεροι από τους φορείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και δε χρήζουν νοσηλείας. Τον Οκτώβριο από την Καστοριά τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και ένας για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη», είπε.

«Στόχος όλων πρέπει να είναι ο περιορισμός της διασποράς» υπογράμμισε ο κ. Σαββόπουλος, αναφέροντας πως «η Καστοριά δέχτηκε ένα πολύ βαρύ πλήγμα για 8-9 μήνες με τις ειδικές ρυθμίσεις και τις συνέπειές τους και η εφαρμογή των ρυθμίσεων του επιπέδου 4, μπορεί να είναι καταστροφική για την τοπική οικονομία» προσθέτοντας πως η άποψή του είναι πως «τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία δημιουργείται συνωστισμός είναι σωστό να κλείνουν, αλλά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν αποτελούν κίνδυνο και θα έπρεπε να λειτουργούν υπό όρους, ακόμα και στο κόκκινο επίπεδο».

«Σε κάθε περίπτωση ακούμε τους ειδικούς, προσέχουμε και διατηρούμε την ψυχραιμία μας» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, σημειώνοντας πως «τα δεδομένα δείχνουν πως η χώρα μας δείχνει να τα πάει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε σχέση με άλλες χώρες».

ΕΡΤ – Σύνταξη – Σοφία Ζουζέλη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria