Πώς λειτουργεί η εστίαση στη Καστοριά - OlaDeka

Πώς λειτουργεί η εστίαση στη Καστοριά

Η Καστοριά θα είναι σε lockdown εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της εστίασης.

Η Καστοριά καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί στο επίπεδο 4 κι έτσι αλλάζει η λειτουργία της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα 21/10, πως η περιοχή μπαίνει σε lockdown από την Παρασκευή 23/10.

Μάλιστα, πρόκειται για το δεύτερο μέρος στην Ελλάδα μετά την Κοζάνη, που τίθεται στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού («4»).

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ λοιπόν, θα επηρεάσουν την λειτουργία όλων των καταστημάτων στο χώρο της εστίασης. Κλείνουν δηλαδή όλες οι καφετέριες, τα μπαρ, τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης κτλ.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr, θα ισχύουν τα εξής:

Επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα όπως: take away, διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπόλοιπων καταστημάτων στην εστίαση όπως: καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.

ena estiash xarths lockdown
duo estiash xarths lockdown

Επίσης, τίθενται σε ισχύ τα εξής παραπάνω μέτρα:

Μάσκα

  • Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας
  • Μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους
  • Μόνο ατομική άθληση

Αναστέλλεται η λειτουργία για:

  • Παιδότοπους
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Ακόμη, σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria