ΠΔΜ - “79 χρόνια μετά, η σημερινή μέρα αποτελεί για εμάς υπενθύμιση του οφειλόμενου χρέους τιμής στα θύματα της μαρτυρικής Κοινότητας Μεσοβούνου” - OlaDeka

ΠΔΜ – “79 χρόνια μετά, η σημερινή μέρα αποτελεί για εμάς υπενθύμιση του οφειλόμενου χρέους τιμής στα θύματα της μαρτυρικής Κοινότητας Μεσοβούνου”

79 χρόνια μετά, η σημερινή μέρα αποτελεί για εμάς υπενθύμιση του οφειλόμενου χρέους τιμής στα θύματα της μαρτυρικής Κοινότητας Μεσοβούνου.

Τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη των συμπατριωτών μας που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Οκτωβρίου 1941, καθώς και τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Το προσφυγικό αυτό χωριό, το οποίο προσπάθησαν να αφανίσουν τα ναζιστικά στρατεύματα, θα μείνει στην ιστορία ως σύμβολο αγώνα για το ιδανικό της ελευθερίας.

Το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα και το ψυχικό σθένος των κατοίκων, αποτελεί παράδειγμα απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και καταπίεσης.

Τα διδάγματα της ιστορίας αποτελούν για εμάς κειμήλιο και οδηγό των προσπαθειών μας για το καλό του τόπου και της πατρίδας μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria