Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μισθοφόρους από Λιβύη και Συρία - OlaDeka

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μισθοφόρους από Λιβύη και Συρία

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία των ενδιαφερομένων κρατών για τη λύση άμεσων μέτρων μη συμμετοχής ξένων τρομοκρατών και μισθοφόρων στη σύγκρουση και να απομακρυνθούν από την περιοχή

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου μαίνονται μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία στέλνονται μισθοφόροι από Λιβύη και Συρία με σκοπό να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες. Εντείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση της έντασης με το ρωσικό ΥΠΕΞ να εκφράζει σοβαρή ανησυχία για τη μακρόχρονη απειλή της ασφαλείας όλων των χωρών της περιοχής.

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία των ενδιαφερομένων κρατών για τη λύση άμεσων μέτρων μη συμμετοχής ξένων τρομοκρατών και μισθοφόρων στη σύγκρουση και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα «τουρκικό δάχτυλο» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ βλέπει σχεδόν σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος. Συγκεκριμένα το νέο μέτωπο που ανοίγει, όπως αναφέρουν η Τουρκία στον Καύκασο προκαλεί εκτενή σχόλια στον γερμανικό Τύπο, ενώ ερωτήματα προκύπτουν όμως και για τη στάση της Ρωσίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria