Μια Καστοριανή στη λίστα Forbes με μια εφαρμογή που «ανακαλύπτει» την πόλη! - OlaDeka

Μια Καστοριανή στη λίστα Forbes με μια εφαρμογή που «ανακαλύπτει» την πόλη!

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Καστοριά, και πιο συγκεκριμένα στο Μανιάκοι, η Νατάσα Παπαθωμά και η συνεργάτης της, Αλίκη Ιοβίτα εντάχθηκαν με τη startup Narratologies στην ελληνική λίστα «Forbes 30 under 30 Greece 2021», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 24/10/2020 στο ένθετο περιοδικό Forbes της εφημερίδας Κεφάλαιο.

Η Narratologies είναι μια mobile εφαρμογή και web πλατφόρμα η οποία προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες ανακάλυψης της πόλης με τη μορφή παιχνιδιού, λειτουργώντας ως ένας εναλλακτικός ψηφιακός ξεναγός. Μέσω του παιχνιδιού αποκαλύπτονται κρυφά σημεία της πόλης με θεματικές όπως αρχιτεκτονική, σύγχρονη τέχνη, τοπικό εμπόριο & τεχνίτες, γκράφιτι, τοπικές ιστορίες καθώς και προτάσεις για εναλλακτικά καφέ, street food & εστιατόρια. Ακόμα, οι παίκτες μπορούν να εξαργυρώσουν πόντους που συλλέγουν κατά τη διάρκεια της εμπειρίας μέσα από προσφορές σε επιλεγμένα τοπικά προϊόντα.

Οι δημιουργοί στοχεύουν στη μελλοντική επέκταση της εφαρμογής στην Καστοριά και την ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτιστικού της πλούτου και των τοπικών προϊόντων. Όπως λέει η κ. Παπαθωμά: «Η καλλιέργεια ενός awareness στην περιοχή θα μας βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε συνέργειες με φορείς και εμπόρους που θα δείξουν ενδιαφέρον για την προβολή τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria