Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο ο Τραμπ - Χωρίς μάσκα και με δυσκολία στην αναπνοή στον Λευκό Οίκο - OlaDeka

Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο ο Τραμπ – Χωρίς μάσκα και με δυσκολία στην αναπνοή στον Λευκό Οίκο

Φτάνοντας στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε τη μάσκα, σήκωσε τους αντίχειρες και μίλησε μπροστά από τις κάμερες με ακάλυπτο πρόσωπο για ώρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό κι επέστρεψε στον Λευκό Οίκο. Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο. Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετή ώρα. Ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά», ενώ σε μαγνητοσκοπήμένο του μήνυμα παρότρυνε τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία. 

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνοο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές. «Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό. 

Αναπνέει με δυσκολία

Όπως μετέδωσε το OPEN TV και ο Μιχάλης Ιγνατίου, οι αναλυτές στις ΗΠΑ επισημαίνουν πως ο πρόεδρος Τραμπ έκανε προσπάθεια για να αναπνεύσει στη διάρκεια των πρώτων του δηλώσεων μετά το εξιτήριό του, παρά το «σόου» που προσπάθησε να δώσει, προς τέρψη του κοινού του. Όμως, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 

Περισσότερα, στο βίντεο του OPEN TV που ακολουθεί:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria