''Εξοικονομώ '': Από την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα - OlaDeka

”Εξοικονομώ ”: Από την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα

Την έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο Athens Investment Forum.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», σημείωσε ότι διαθέτει κονδύλι ύψους 850 εκατ. ευρώ ενώ ανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προδημοσίευση του προγράμματος.

Παράλληλα, προσέθεσε πως η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος της χώρας αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας κατά 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 αλλά και στη δημιουργία πάνω από 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Τέλος για την απολιγνιτοποίηση και το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, τόνισε πως έχουν ήδη κατατεθεί 80 ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια, τα πιο ώριμα από τα οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στα οποία προστίθενται 116 δημόσιες επενδύσεις και κεφαλαιουχικές δαπάνες της τάξεως των 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria