Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και άλλοι πέντε - OlaDeka

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και άλλοι πέντε

Ιστορική είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, η οποία έγινε δεκτή εν μέσω αποθέωσης μέσα στο δικαστήριο αλλά και έξω από αυτό. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι στην ουσία εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πυρηνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

Μεταξύ εκείνων που αθωώθηκαν είναι η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής ΑυγήςΘέμις Σκορδέλη και η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη.

Για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι ένοχοι κρίθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι πέντε κατηγορούμενοι (Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας, Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος).

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το δικαστήριο αποφάσισε μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για τρεις παθόντες, ενώ κρίθηκαν ένοχοι οι Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αναστάσιος Πανταζής και Αντώνιος Χατζιδάκης. Για τους υπόλοιπους παθόντες το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε την ποινική δίωξη.

Για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Τσακανίκας και ο Σταύρος Σαντοριναίος.

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Τόσο όσοι βρίσκονταν έξω από το Εφετείο όσο και όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό, στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το ίδιο έκανε και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που ύψωσε τα χέρια της στον ουρανό και φώναξε: «Παύλο μου, νικήσαμε. Γιε μου, τα καταφέραμε».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria