Γερμανία Κορονοϊός: Δικαστικό “μπλόκο” στην απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων μετά τις 12 – “Παραβιάζει την ελευθερία του επιχειρείν” - OlaDeka

Γερμανία Κορονοϊός: Δικαστικό “μπλόκο” στην απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων μετά τις 12 – “Παραβιάζει την ελευθερία του επιχειρείν”

Οι Βερολινέζοι θα εξακολουθήσουν να διασκεδάζουν και μετά τις δώδεκα το βράδυ, μετά την δικαστική απόφαση που ανατρέπει το μέτρο περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Η απόφαση ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με την κυβέρνηση να ασκεί έφεση εναντίον της. Ανάλογες αποφάσεις δικαστηρίων έχουν ληφθεί και στα κρατίδια της Βάδης – Βιρτεμβέργης, στην Σαξονία, στην Κάτω Σαξονία και στο Ζάαρλαντ, “παγώνοντας” την απαγόρευση λειτουργίας των μπαρ, των εστιατορίων, των μπαρ και των καφέ, από τις 11 ως τις 6 το πρωί.  Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε: “Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει ανασταλεί προσωρινά, γιατί το δικαστήριο θεώρησε “δυσανάλογα” τα μέτρα που ελήφθησαν, με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας”.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το δικαστήριο έκρινε πως η κυβέρνηση δεν παρουσίασε “επαρκείς αποδείξεις” ότι η λειτουργία των καταστημάτων αυτών, υπό την προϋπόθεση πως λειτουργούν βάσει των υγειονομικών κανόνων, προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων.  Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, τα περισσότερα νέα κρούσματα, έχουν προκληθεί από οικογενειακές συγκεντρώσειςφιλικές συγκεντρώσειςθρησκευτικές συγκεντρώσεις, σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατοςνοσοκομείαγηροκομεία κ.α. Έτσι, η απόφαση αυτή, παραβιάζει την ελευθερία του επιχειρείν, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά της απαγόρευσης είχαν προσφύγει 11 ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Γερμανία, περιλαμβάνουν περιορισμό στις συναθροίσεις, αυστηρότερα πρόστιμα για τις μάσκες και απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Η Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέτρα, γιατί θεωρεί πως έπρεπε να είναι σκληρότερα, ώστε να σταθούν ικανά να “αποτρέψουν την καταστροφή”.

Δραματική έκκληση

Η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους γερμανούς να μειώσουν τις κοινωνικές συναναστροφές τους και να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όσο λιγότερο γίνεται απευθύνοντας προσωπική έκκληση μετά την δυσκολία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να συμφωνήσει με τις τοπικές κυβερνήσεις στους τρόπους περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας. “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού. Κάθε ημέρα μετράει”, είπε. “Πρέπει να κάνουμε και άλλα. Απευθύνομαι σε εσάς: να συναντάτε λιγότερους ανθρώπους, είτε στο σπίτι σας είτε εκτός σπιτιού. Παρακαλώ ξεχάστε τα ταξίδια που δεν είναι απολύτως απαραίτητα και τα πάρτι που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Μείνετε όσο γίνεται στα σπίτια σας”, είπε η Μέρκελ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria