Γαλλία: Τρεις νεκροί σε νέα επίθεση - Αποκεφαλίστηκε γυναίκα σε εκκλησία στη Νίκαια - OlaDeka

Γαλλία: Τρεις νεκροί σε νέα επίθεση – Αποκεφαλίστηκε γυναίκα σε εκκλησία στη Νίκαια

Νέο σοκ στη Γαλλία, μόλις λίγες ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό καθηγητή σε σχολείο – Έκτακτη επίσκεψη Μακρόν στη Νίκαια

Συναγερμός στη Νίκαια της Γαλλίας έπειτα από επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία, που άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς, εκ των οποίων δύο αποκεφαλισμένοι μέσα σε εκκλησία σύμφωνα με το sky news, αλλά και πολλούς τραυματίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ανακοινώθηκε οτι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί εντός της ημέρας τη Νίκαια, προκειμένου να έχει πιο άμεση ενημέρωση για το περιστατικό.

Το Open ΤV μετέδωσε πρώτο τις πληροφορίες ότι πρόκειται για νέο περιστατικό με αποκεφαλισμό στη Γαλλία. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε στην πόλη αυτή της Γαλλίας, από έναν άγνωστο με μαχαίρι κοντά στην εκκλησία, και εκτίμησε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

«Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί. Οι τρεις νεκροί της επίθεσης είναι δύο άνδρες και μία γυναίκα. 

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Πυροτεχνουργοί από την αστυνομία προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις αντικειμένων που θεωρήθηκαν ότι είναι ύποπτα. Στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη συνεδρίαση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria