ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Καστοριάς - OlaDeka

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Καστοριάς

Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, συνέχεια της πολιτικής 2012-2014,  αποτυπώνεται ήδη σε μια σειρά αναχρονιστικών, αντιεκπαιδευτικών και ταξικών πολιτικών οι οποίες επιβλήθηκαν παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, της ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών), των μαθητών και των γονέων: Τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών, κάμερες στην τάξη, τηλεκπαίδευση με απουσίες στα υπό κατάληψη σχολεία, νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων και αποφοίτων δημόσιων πανεπιστημίων, ανεπαρκής διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και απόρριψη όλων των σχετικών μέτρων που πρότεινε η εκπαιδευτική κοινότητα (μείωση μαθητών ανά τμήμα, διορισμοί εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, διενέργεια δωρεάν τεστ κλπ). 

Αποκορύφωμα της τακτικής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και της απαξίωσης όλου του εκπαιδευτικού κόσμου είναι ο τρόπος διορισμού των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης αιφνιδιαστικά  το καλοκαίρι του 2020, χωρίς μοριοδότηση, χωρίς λίστα υποψηφίων μέσα σε μια ημέρα, και χωρίς συμμετοχή των αιρετών !

Ως επιστέγασμα έρχεται ο νόμος για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ανάδειξη αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων, ο οποίος αποφασίστηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις ομοσπονδίες, ώστε να τεθεί το πλαίσιο διασφάλισης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και να ασκηθεί ανεμπόδιστα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο, με πρόσχημα την πανδημία. Μάλιστα ορίζει ως ημέρα εκλογών το Σάββατο, δήθεν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρόλο που οι σχετικές εκλογές έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν πολλές φορές με τα σχολεία σε κανονική λειτουργία χωρίς εκπαιδευτική άδεια. Προφανώς για την κ. Υπουργό ο συγχρωτισμός των εκπαιδευτικών με εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες συναδέλφους τους στα σχολεία επί 6 ώρες κάθε μέρα δεν συνιστά κίνδυνο διάδοσης του ιού. Ο κίνδυνος θα προκύψει μόνο κατά την ολιγόλεπτη και ελεγχόμενη διαδικασία της δια ζώσης ψηφοφορίας !

Η τακτική του «εντέλλεσθε», η άρνηση οποιουδήποτε διαλόγου συνιστούν ευθεία βολή κατά της δημοκρατικής εκλογής των αιρετών, κατά της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των μελών τους και κατά της αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα. Συνιστούν απαξίωση του θεσμού των υπηρεσιακών συμβουλίων, προετοιμάζοντας το έδαφος για πλήρη κατάργησή του, ενός θεσμού που θεσμοθετήθηκε από το 1911 για τον περιορισμό της κομματικοποίησης του δημοσίου. Με τη χειραγώγηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές όπου ο δημόσιος υπάλληλος ήταν έρμαιο πολιτικών εκβιασμών.

Επιπρόσθετα, η Υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τη διαδικασία δεν υπακούει στο πλαίσιο που ορίζει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ο οποίος απαιτεί: α) προηγούμενη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς (παρατάξεις και ομοσπονδίες), β) εκτίμηση αντικτύπου, γ) πλαισίωση από  την πολιτική απορρήτου του ΥΠΑΙΘ, η οποία δεν είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Είναι προφανές πως με την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος

Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και συντασσόμενοι με την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ απέχουμε από την εκλογική διαδικασία και αποσύρουμε τις υποψηφιότητές μας. Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους να απέχουν από αυτήν την παρωδία εκλογών, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.  Ως επιπρόσθετο μέτρο πίεσης προς το υπουργείο καλούμε όλα τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων, αιρετά και διορισμένα, να παραιτηθούν και να καταγγείλουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ
 ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

ΓΡΕΒΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

ΚΙΤΣΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

ΣΜΙΞΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria