Ένταξη έργων για τη βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ από το Δήμο Καστοριάς - OlaDeka

Ένταξη έργων για τη βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ από το Δήμο Καστοριάς

Με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς κινείται η Δημοτική Αρχή, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και πάγια αιτήματα.

Υποβλήθηκε και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020”, η προτεινόμενη Πράξη που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού (συσκευών ηχητικής σήμανσης σε φωτεινούς σηματοδότες και επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης) για τη βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ του Δήμου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 54.612€ 

Η προμήθεια των 32 συσκευών ηχητικής σήμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της κινητικότητας των ΑμεΑ στις διαβάσεις των πεζών στις οποίες η κυκλοφορία ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες, ενώ η τοποθέτηση των τριών επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων ΑμεΑ, έχουν στόχο την οδική ασφάλεια των χρηστών και την επίτευξη της ανεμπόδιστης και ασφαλούς πρόσβασης των ατόμων με προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα και πεζών στο δομημένο περιβάλλον, στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις επιδαπέδιοι σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ της νότιας παραλίας, στη βόρεια παραλία και στο Ενυδρείο Καστοριάς, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν και ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε την Εισήγηση, με συντονισμό ενεργειών για τη σύνταξη των επιμέρους μελετών του τμήματος Η/Μ έργων, σηματοδότησης και εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και της Δ/νσης Προγραμματισμού για την υποβολή των τεχνικών δελτίων, σημείωσε ότι πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στην ποιότητα ζωής των ΑμεΑ, των οποίων αναβαθμίζεται σημαντικά η καθημερινότητά τους.

Παράλληλα τόνισε ότι ξεπερνιούνται γρηγορότερα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και η Δημοτική Αρχή κινείται με ολοένα με ταχύτερους ρυθμούς, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και πάγια αιτήματα συνδημοτών μας. Όταν σχεδιάζουμε για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, σχεδιάζουμε ένα περιβάλλον περισσότερο ασφαλές και φιλικό για όλους. Κατοίκους και επισκέπτες, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Γραφείο Τύπου                          Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria