14 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κάτω από τη βάση - OlaDeka

14 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κάτω από τη βάση

Ουραγός με 1.350 μόρια το Τμήμα Ορυκτών Πόρων της Κοζάνης – Παραμένει κορυφαίο το Τμήμα Ψυχολογίας

Στην κορυφή της βαθμολογίας από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά το Τμήμα Ψυχολογίας της Φλώρινας με 16.675 μόρια, το οποίο μάλιστα παρότι δεν αντιστοιχίζεται με άλλο της χώρας έμεινε ακλόνητο. Και μάλιστα σημείωσε μικρή άνοδο, μια ευχάριστη έκπληξη για το ίδρυμα.

Ακολουθούν τα τρία ισχυρά τμήματα της Πολυτεχνικής της Κοζάνης. Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Κοζάνης παρουσίασε άνοδο βάσεων 2, 4% και το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Κοζάνης επίσης σε ποσοστό 0,7%, ενώ και το Μηχανολόγων Μηχανικών παρότι είχε  με μικρή πτώση  διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε το Τμήμα Ορυκτών Πόρων της Κοζάνης με βάση εισαγωγής τα 1.350 μόρια που κατακρημνίστηκε κατά 3.989 μόρια σημειώνοντας απότομη αρνητική πτώση -74, 7%. Αυτό ήταν ένα πλήγμα για την Πολυτεχνική της Κοζάνης. Ακολουθεί το Τμήμα Μαθηματικών της Καστοριάς που έπεσε  3531 μόρια σε ποσοστό  -38, 4%. Πρόκειται για δύο τμήματα που ουσιαστικά υποβαθμίστηκαν μετά τις αντιστοιχίσεις των τμημάτων κατά τη διάρκεια των μεταγραφών.

Δεκατέσσερα τμήματα βρίσκονται κάτω από την βάση και ουσιαστικά τα μόνα που βρίσκονται πάνω είναι και αυτά που μπορούν να αντιστοιχιστούν με άλλα της χώρας. Δηλαδή τα τρία πολυτεχνικά που αναφέρθηκαν, τα δύο παιδαγωγικά της Φλώρινας και τα δύο της Πτολεμαΐδας που εξαρχής δεν είχαν ανταγωνιστή μαζί με το Τμήμα Φλώρινας που αποτελεί έκπληξη. Και το Τμήμα Μαιευτικής όμως και το Εργοθεραπείας σημείωσαν σημαντική πτώση 23, 4% και 17, 4% αντίστοιχα. Έξι μάλιστα τμήματα βρίσκονται κάτω από 5.000 μόρια και τρία κάτω από 4.000. Πτώση κατά 10% σημείωσε και το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών της Φλώρινας που έχει απωλέσει μεγάλο μέρος του προσωπικού του.

Ο πρύτανης Θεόδωρος Θεουδουλίδης παρατηρεί μιλώντας στο prlogos ότι μπορεί μεν κάποια τμήματα να σημειώνουν μεγάλη πτώση των βάσεων, αλλά ο πρώτος εισαχθείς σε αυτά είναι πολύ πιο υψηλόβαθμος από άλλα τμήματα της χώρας όπως το Τμήμα Ορυκτών Πόρων των Χανίων  και το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικών Επιστημών της Σάμου. «Η οργάνωση του Τμήματος Ψυχολογίας συνέβαλε στη διατήρηση της βάσης του. Υπάρχει μικρή αύξηση στα πολυτεχνικά και μικρή υποχώρηση στα οικονομικά».

Μάλιστα το Τμήμα Ορυκτών Πόρων της Κοζάνης είναι το τέταρτο πιο χαμηλόβαθμο τμήμα της χώρας μετά το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι με 625 μόρια, το Τμήμα Περιβάλλοντος Ζακύνθου με 900 μόρια και το Ζωικής Προαγωγής και Υδατοκαλλιέργειας στο Μεσολόγγι με 1.025 μόρια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria