Το έφεραν από δω το έφεραν από κει πάμε σε “τεχνικό διάλογο” με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ! - OlaDeka

Το έφεραν από δω το έφεραν από κει πάμε σε “τεχνικό διάλογο” με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ!

Η Ελλάδα ζήτησε και κατάφερε να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα αύριο στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Η πολιτική συζήτηση, όπως επισημαίνουν, προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο. Επίσης, αναφέρουν ότι ως προς το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένονται παρατηρήσεις, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα.

Καλό θα ΄ναι να μας πουν τι περιλαμβάνει αυτός ο “τεχνικός διάλογος”, τον οποίο μέχρι προχθές …ξορκίζαμε και τώρα σπεύδουμε να τον δεχτούμε. “Τεχνικός διάλογος” για αποφυγή εντάσεων; Τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι θα γίνουν δεκτές οι τουρκικές απόψεις για …τήρηση αποστάσεων ασφαλείας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου; Το θέμα είχε τεθεί σε συζητήσεις για τα ΜΟΕ σχετικά πρόσφατα! Ποια θα ΄ναι τα μέτρα “αποφυγής εντάσεων” τις οποίες αν δεν κάνουμε λάθος η Τουρκία προκαλεί και όχι η Ελλάδα. Συνεπώς και μόνο το γεγονός ότι δεχόμαστε να μπούμε σε τέτοια συζήτηση είναι παραχώρηση, για να μην πούμε υποχώρηση.

Ο “τεχνικός διάλογος” έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης. Θα απαντήσει τελικά καταφατικά στην πρόσκληση η Ελλάδα;

Σημειώνεται ότι  όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου -πάντα υπό τη μορφή διαρροών- “για την ελληνική πλευρά αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση της έντασης τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει η αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, η παρουσία του οποίου προκάλεσε την ένταση και τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή”.

Στην αυριανή συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θα θέσει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον μιας άλλης συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria