Στη Θεσσαλονίκη ο Καστοριανός Μάικλ Κράτσιος, σύμβουλος τεχνολογίας των ΗΠΑ Αμερικής - OlaDeka

Στη Θεσσαλονίκη ο Καστοριανός Μάικλ Κράτσιος, σύμβουλος τεχνολογίας των ΗΠΑ Αμερικής

Το Κολλέγιο Ανατόλια επισκέφθηκε ο Ελληνοαμερικανός διευθυντής τεχνολογίας των ΗΠΑ και αναπληρωτής βοηθός του προέδρου στο γραφείο επιστημών και τεχνολογίας του Λευκού Οίκου από τον Μάρτιο του 2019, Michael Kratsios.

Ο κ. Kratsios βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την υπογραφή της συμφωνίας Science and Technology Agreement μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Με την ευκαιρία ξεναγήθηκε στο νεότευκτο Anna Papageorgiou STEM Center που έχει ανεγερθεί στο Ανατόλια, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρει Πάιατ, τον υφυπουργό έρευνας και τεχνολογίας Χρίστο Δήμα και τον πρόεδρο του Ανατόλια Πάνο Βλάχο. Ο κ. Kratsios συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται. Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τις καινοτομίες που εφαρμόζονται.

«Είμαστε ευγνώμονες προς τον οργανισμό USAID ASHA για την πολύτιμη υποστήριξή του σε όλη την μακρόχρονη ιστορία μας. Ο σχεδιασμός του κτηρίου έχει βασιστεί σε σύγχρονες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και θα μας δώσει την ευκαιρία να εισάγουμε εκπαιδευτική τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Βλάχος.

Στο εργαστήριο Χημείας ο διευθυντής του κέντρου τεχνολογίας των ΗΠΑ παρακολούθησε την πυροχημική ανίχνευση μετάλλων από μαθητές και μαθήτριες του κολλεγίου, ένα πείραμα που βασίζεται στην ύλη της Χημείας του λυκείου και εφαρμόζεται στην εγκληματολογία. Στο εργαστήριο Φυσικής μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες και τα project που προετοιμάζουν.

Anna Papageorgiou STEM Center

Το νεότευκτο κτήριο που κατασκευάστηκε μέσα σε 10 μήνες ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2020 και στεγάζει τα εργαστηριακά μαθήματα Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας για τους μαθητές του κολλεγίου. Το κτήριο υλοποιήθηκε χάρη στη συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού των ΗΠΑ USAID ASHA, του ιδρύματος Παπαγεωργίου, Εφόρων του Ανατόλια και δωρεών ιδιωτών. Οι νέες υποδομές θα χρησιμοποιηθούν επίσης για προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά.

Το κτήριο έχει συνολικό εμβαδό 950 τ.μ. και είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς για τη θέρμανση και ψύξη των χώρων του έχει χρησιμοποιηθεί η

Γεωθερμία και η πρωτοποριακή μέθοδος της ηλιακής ψύξης.

«Είμαστε ευγνώμονες προς τον οργανισμό USAID ASHA για την πολύτιμη υποστήριξή του σε όλη την μακρόχρονη ιστορία μας. Ο σχεδιασμός του κτηρίου έχει βασιστεί σε σύγχρονες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και θα μας δώσει την ευκαιρία να εισάγουμε εκπαιδευτική τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πάνος Βλάχος.

Ποιος είναι ο Μάικλ Κράτσιος

Ο Μιχαήλ-Ιωάννης Κοτσακάς-Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios) γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1986 αποφοίτησε από το Richland North East High School στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας το 2004 και από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2008 με πτυχίο πολιτικών επιστημών και πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών. Ήταν επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.

Ενώ φοιτούσε ακόμη στο κολέγιο, ο Κράτσιος ήταν ασκούμενος υπάλληλος του γερουσιαστή Lindsey Graham και αρχισυντάκτης και πρόεδρος του Business Today. Μετά από το Πρίνστον εργάστηκε στην Barclays Capital και στο Lyford Group International και αργότερα διετέλεσε Chief Financial Officer της Clarium Capital Management.

Πριν τη συμμετοχή του στην διοικητική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως Αναπληρωτής Βοηθός του προέδρου, ο Κράτσιος ήταν Διευθυντής στο Thiel Capital και υπηρέτησε ως Διευθυντής Προσωπικού του επιχειρηματία Peter Thiel.

Στο Λευκό Οίκο, ο Κράτσιος υποστήριξε την προώθηση των νέων τεχνολογιών στις ΗΠΑ. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε την Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Εβδομάδας της Διοίκησης τον Ιούνιο του 2017. Ο κ. Κράτσιος καθοδηγεί τις κυβερνητικές προσπάθειες των ΗΠΑ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Είναι επίσης επικεφαλής των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να ενσωματώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εθνικό σύστημα εναέριου χώρου, οι οποίες κατέληξαν σε ένα προεδρικό μνημόνιο που ζητούσε την ίδρυση του πιλοτικού προγράμματος ενσωμάτωσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS).

Το Ανατόλια

Από την ίδρυσή του το 1886 στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας, το όνομα Ανατόλια έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής εκπαίδευσης. Με έδρα του τη Θεσσαλονίκη από το 1923, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που συνδυάζει αρμονικά τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής και αμερικανικής εκπαίδευσης.Σήμερα, το Ανατόλια αποτελεί μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία απαρτίζεται από τις ακόλουθες ακαδημαϊκές βαθμίδες:

Το Anatolia Elementary School, εξυπηρετεί όλες τις τάξεις από τα Προνήπια έως και τη ΣΤ’ Δημοτικού.

Το Anatolia High School, στο οποίο λειτουργούν δύο Γυμνάσια και δύο Λύκεια, καθώς και το διετές Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma Programme), που αντιστοιχεί στη Β’ και Γ’ Λυκείου και προετοιμάζει τους μαθητές για την είσοδό τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

To Pinewood, το Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο, που ανοίγει τον οργανισμό στη διεθνή κοινότητα, προσφέροντας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ένα εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο περιβάλλον.

Το ACT (American College of Thessaloniki), το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών

σπουδών του οργανισμού, αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης NECHE (New England Commission of Higher Education) με πιστοποιημένα πτυχιακά προγράμματα στην Ευρώπη μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας.

Από το 2013 στο κολλέγιο Ανατόλια λειτουργεί το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece, σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, που ιδρύθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, όπως και σημαντικό αριθμό υποτροφιών για παιδιά με περιορισμένα οικονομικά μέσα.

Κάθε χρόνο έχει υπολογιστεί πως στο Κολλέγιο Ανατόλια 1.000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων προσφέρουν 30.000 ώρες εθελοντικής εργασίας, υποστηρίζοντας το έργο 30 κοινωφελών οργανώσεων.

1-VObyj.jpg
-hfsgK.jpg
kratsios-anatolia3.jpg
kratsios-anatolia4.jpg
kratsios-anatolia2.jpg

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria